27.11.2007. / 14:12

Autor: Nikolina Škunca

Extra zona

Jelena Perčin: "Prva serija u kojoj se volim gledati"

Mlada glumica za Extru otkriva da između nje i njezina lika u seriji "Dobre namjere" nema nikakve sličnosti, priznaje kako se za tu ulogu pripremala promatrajući žene na ulici te da je prijateljice navela da gledaju seriju

Nova serija "Dobre namjere" nedavno se počela emitirati na HTV-u, a i prije samog prikazivanja o njoj se u medijima puno pisalo osobito zato što HTV jednu epizodu plaća gotovo 400 tisuća kuna. Obiteljska drama, čija je radnja konstruirana trilerski, zapravo je priča o četiri prijatelja iz djetinjstva koji se nakon mnogo godina ponovno okupljaju zbog zajedničkoga poslovnog pothvata, a među njihovim će se suprugama razviti prijateljstvo, ali i suparništvo, zbog čega će im međusobno povjerenje stalno biti na kušnji. Nastala u Odeon produkciji, ovo je jedina serija u Hrvatskoj snimana HD-tehnikom. U glavnim ulogama pojavljuju se, između ostalih, i Enes Vejzović, Goran Grgić i Leona Paraminski. Glavnu ulogu ima i Dubrovkinja Jelena Perčin, koja je do sada široj javnosti bila najpoznatija po ulozi Ane u RTL-ovoj sapunici "Zabranjena ljubav". Zbog uloge Nine Müller-Deverić, supruge i majke koja pod svaku cijenu želi postati slavna, u seriji "Dobre namjere", Jelena je prvo obojila kosu u crveno, a potom ju je prošli tjedan i skratila.
EXTRA: U seriji "Dobre namjere" glumite suprugu lika kojeg glumi Enes Vejzović. Kako ste se snašli?
- Moram priznati da je rad na ovoj seriji sasvim drugačiji od onih na koje sam do sada se navikla, ali mi u potpunosti odgovara. Budući da sam do sada glumila u sapunicama, one su za mene bile jako iscrpljujuće i bilo mi je teško pratiti kontinuitet lika jer nisam znala kuda ću ga voditi, što će mi pisati u scenariju pa sam se na kraju trudila biti što neutralnija. Glumeći Ninu, mogu raditi na njezinu karakteru, obratiti pažnju na detalje i od nje napraviti kompletnu osobu.
EXTRA: Nina, koju vi glumite, željna je slave, ali istodobno i samozatajna, možda čak i malo zločesta.
- Nina nije zlica. Ona jednostavno ima velike ambicije i želi izgraditi karijeru. Isto tako želi biti dio javnog života i to joj je imperativ. Nažalost, u količini i veličini svojih ambicija malo se pogubi, stalno želi više i to će je dovesti u upitne moralne i životne dileme.
EXTRA: Koliko ste vi, kada je riječ o ambicijama, slični liku kojeg glumite?
- Nimalo. Gledajući po karakteru, ja se potpuno drugačije ponašam, ali zato mi ju je gušt i glumiti. Nini je jako bitna slika prema van, odnosno kakvo mišljenje ljudi imaju o njoj. Ja sam joj tu sušta suprotnost, privatno, dapače, radim sve da je razbijem.
EXTRA: A imate li uopće koju sličnost s Ninom?
- Nemam. Ona radi posao koji mene ne zanima, u braku je, a ja nisam, ima dijete, a ja nemam. Živi život koji definitivno nije moj.
EXTRA: Kako ste se pripremali za ulogu?
- Bilo mi je super jer sam hodala po gradu i promatrala ljude, odnosno žene, i stalno tražila nekoga po kome mogu graditi njezin lik.
EXTRA: Dakle, slijedili ste tipičan primjer američkih glumica koje se za svoje uloge pripremaju tako da vrijeme provode okružene ljudima koji su im potrebni za lik kako bi se u potpunosti infiltrirale?
- Ja to volim. I inače u životu patim od detalja pa ih isto tako volim pronalaziti oko sebe i kada pripremam uloge,. Dogodilo mi se jednom na predstavi da sam se toliko uživjela u lik, da sam izišla sa scene i nastavila dalje zamišljati što bi ta žena radila kada nije na sceni i iz koje situacije ponovno ulazi na scenu. Stajala sam na ulazu u scenu i partneri s kojima sam glumila promatrali su me s pozornice. Ja uopće nisam čula šlagvort i nisam bila svjesna da se moram vratiti. Toliko sam zabrijala u svojoj mašti da su oni odigrali cijelu scenu bez mene, sve dok me nije jedna glumica povukla za ruku i uvukla na pozornicu. Ja bih zapravo mogla satima sjediti i promatrati ljude i njihovo ponašanje.
EXTRA: Kako to da ste skratili dugu kosu i obojili je u crveno?
- Prijašnjih godina nisam dala da mi itko dira kosu jer nisam imala opravdani razlog za to. Sada je itekako opravdan jer sam u jednoj seriji provela dvije godine i stvorila imidž od kojeg se jako teško odlijepiti. Ovo je potpuno druga vrsta serije i uloge i morala sam napraviti tu promjenu kako bih natjerala ljude da me gledaju drugačije. Da sam došla s istom frizurom, i dalje bih, a priori, bila Ana iz "Zabranjene ljubavi".

Više u novoj Extri...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika