29.11.2007. / 15:37

Autor: Martina Čizmić

ISTRAŽIVANJE

Seksualne navike Hrvata u srednjim godinama

Prema istraživanju, muškarci u Hrvatskoj stariji od 40 godina vode brigu o zadovoljavanju svog seksualnog apetita. Više od 50 posto njih ima seksualne odnose barem jednom tjedno

U Hrvatskoj je provedeno istraživanje o seksualnim navikama muškaraca u srednjim godinama. Istraživanje je provedeno povodom dolaska novog lijeka za liječenje erektilne disfunkcije.

Mini-istraživanje obuhvatilo je muškarce u dobi od 40 do 70 godina. Rezultati ankete pokazali su kako bi čak 41 posto muškaraca bilo nezadovoljno ili relativno nezadovoljno erekcijom kakvu imaju sada.

No, samo bi 17 posto probalo neku tabletu za liječenje erektilne disfunkcije. Najveći postotak, njih čak 70 posto, kao razlog protiv uzimanja tableta navodi nedostatak spontanosti i potrebu planiranja.

Prema istraživanju, muškarci u Hrvatskoj stariji od 40 godina vode brigu o zadovoljavanju svog seksualnog apetita. Više od 50 posto njih ima seksualne odnose barem jednom tjedno. Najveći broj Hrvata odlučuje se za seks u večernjim odnosno noćnim satima.

Tijekom istraživanja pokazalo se kako 20 posto muškaraca nije zadovoljno ukrućenošću i trajnošću svoje erekcije. No, samo se 13 posto obraća liječniku i urologu zbog toga. Njih 36 posto o tome razgovara sa svojom partnericom.

U istraživanju je otkriveno kako 35 posto muškaraca smatra da se u medijima ne govori dovoljno o erektilnoj disfunkciji, a njih 55 posto voljelo bi primati iscrpnije i kvalitetnije informacije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika