29.11.2007. / 17:01

Autor: Martina Čizmić

VELIKA BRITANIJA

Oslikavanje tanjura grudima

"Jednostavno želite pomoći. A ovo je zabavan način kako bismo prikupile novac u humanitarne svrhe", rekla je Joanne

Kako bi se skupili novčani prilozi za liječenje raka dojke obično se organiziraju dobrotvorne utrke, prodaje kolača, aukcije. No žene u selu County Durham u Velikoj Britaniji dosjetile su se novog i originalnog načina prikupljanja sredstava. One nanose boju na svoje grudi i ostavljaju njihove otiske na tanjurima. Tanjuri se nakon toga bojaju, glaziraju i peku te tako nastaju unikati.

Joanne Scott iz Buttercups Ceramic Studija u Hurworthu kaže kako su se na to odlučili jer se nekoliko njihovih stalnih kupaca upravo bori sa rakom dojke. "Jednostavno želite pomoći. A ovo je zabavan način kako bismo prikupile novac u humanitarne svrhe", rekla je Joanne.

Žene koje se uključuju u akciju biraju između nekoliko različitih dizajna. Mogu izabrati između pandi, trešanja, kuglofa i pčelica.

"Jedan čovjek je došao i divio se pandi koju sam napravila samo nekoliko dana ranije. Pitao je puno pitanja, a ja sam mu objašnjavala kako su tanjuri napravljeni kako bi se prikupio novac za žene koje boluju od raka dojke. Također sam mu rekla i da nisam koristila ruke kako bi oslikala tanjur. No, još uvijek mu nije bilo jasno. Nekoliko minuta kasnije na licu mu se moglo vidjeti da je napokon shvatio. Samo je rekao "Oh!" i istrčao iz trgovine. Mislim da mu je malo bilo neugodno", nasmijala je Joanna.

Vezane vijesti

WHO: Ispušni plinovi dizelskih motora izazivaju rak

WHO: Ispušni plinovi dizelskih motora izazivaju rak

Ispušni plinovi dizelskih motora mogu kod ljudi izazvati rak i spadaju u istu potencijalno smrtonosnu kategoriju kao azbest, arsen i iperit, objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika