30.11.2007. / 17:39

Autor: Martina Čizmić

MESIĆEVE KONZULTACIJE

Milanović: "Imam veću podršku od HDZ-a"

"Imam veću podršku od HDZ-a", rekao je Zoran Milanović okupljenim novinarima

Drugog dana konzultacija predsjednika Mesića sa predsjednicima političkih stranaka oko odabira mandatara za sastavljanje vlade, predsjednik se sastao i sa Zoranom Milanovićem.

Predsjednik SDP-a koji je od danas i službeni kandidat za premijera ukoliko SDP dobije mandat, na Pantovčak je došao petnaestak minuta prije 17 sati.

U Uredu Predsjednika očekivali su kako će sastanak potrajati i više od sat vremena, nakon čega će se sa predsjednikom Mesićem sastati i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

No, nakon samo pola sata razgovora, Milanović je izašao iz Mesićeva ureda.

"Imam veću podršku od HDZ-a", rekao je Zoran Milanović okupljenim novinarima. "Imam više od 67 zastupničkih mandata na svojoj strani. Mandat za stvaranje vlade prema hrvatskom Ustavu pripada onome tko na konzultacijama dokaže da ima većinu", kaže Milanović. No, nije htio reći čiju potporu još ima, osim onih koji su mu ju iskazali javno.

Odbacio je nagađanja kako je predsjednik HSS-a Josip Friščić uvjetovao SDP-u da Ljubo Jurčić ode s mjesta premijerskog kandidata. Istaknuo je i kako Mesić nije sudjelovao u toj odluci. "Odluka je donesena autonomno u SDP-u i ona je posljedica svakodnevnih razgovora", rekao je Milanović.

Naglasio je kako se u potpunosti slaže sa mjerama koje predlaže koalicija HSS-HSLS te rekao kako priželjkuje da ipak odaberu SDP.

Kako je već najavio Mesić, ovo je tek prvi krug razgovora. Drugi će se održati nakon što budu poznati konačni rezultati izbora.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika