01.12.2007. / 15:16

Autor: Katarina Zorić

SRBIJA

Tadić: Ne želim podjelu BiH jer bismo time dobili veliku Srbiju i veliku Hrvatsku

Srbijanski predsjednik rekao je da bi "podjela Srbije", odnosno neovisnost Kosova najprije destabilizirala stanje u samoj Srbiji, a onda dovela do napetosti te do "ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti drugih europskih država"…

Priznanje neovisnosti Kosova značilo bi podjelu Srbije i gaženje načela međunarodnog prava te vodilo u destabilizaciju višeetničkih država u kojima postoje "separatistički" pokreti, a posljedice bi se osjetile i u regiji, izjavio je za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" srbijanski predsjednik Boris Tadić.

"Makedonija se suočava sa sličnim problemima jer Albanci čine trećinu stanovništva, u Crnoj Gori je udio manjina u stanovništvu još i veći, a možda će se otvoriti i problem Ukrajine koja je nacionalno podijeljena država", rekao je Tadić, dodajući da se postavlja pitanje kako bi se neovisnost Kosova odrazila u BiH.

"Ne bih želio podjelu BiH jer bi u tom slučaju na kraju dobili veliku Srbiju i veliku Hrvatsku, te malu bošnjačku državu u sredini, a sve to tek poslije velikih napetosti", rekao je Tadić. Dodao je da bi "podjela Srbije", odnosno neovisnost Kosova najprije destabilizirala stanje u samoj Srbiji, a onda dovela do napetosti te do "ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti drugih europskih država".

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika