03.12.2007. / 08:43

Autor: Nina Tomljanović

VENEZUELA

Chavez poražen na referendumu

Na jučer održanom referendumu u Venezueli, predsjednik Hugo Chavez nije dobio potporu za povećanje predsjedničkih ovlasti. Podjednak broj glasova je bio za Chavezovu namjeru da mu se omogući neograničen broj reizbora za predsjednika države te onih koji se tomu protive. Pa je tako za glasovalo 49,29 posto izašlih na referendum, dok je njih 50,7 posto glasovalo protiv.

"Molim vas, znajte kako izaći na kraj s vašom pobjedom. Nismo dobili 50 posto plus jedan glas. Ali zamalo jesmo", rekao je predsjednik nakon što je izborno tijelo objavilo rezultate referenduma.

Da se na referendumu potvrdila njegova pobjeda, Chavez, koji vlada Venecuelom od 1999. godine, mogao je ostati na vlasti dokle god bi pobjeđivao na izborima, mogao je kontrolirati devizne rezerve, imenovati svoje ljude iznad onih koji su izabrani u regijama, te cenzurirati medije ako proglasi izvanredno stanje.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika