03.12.2007. / 16:03

Autor: Katarina Zorić

SLOVENIJA

Rupel: ZERP nam je neprihvatljiv zbog granice

"Cijelu godinu smo se bavili ZERP-om i o tome dobili izjave europskih dužnosnika kako u vezi s tim ne bi bilo nesporazuma. Naravno da očekujemo da Hrvatska neće primijeniti ZERP na članice Europske unije.», rekao je Rupel...

Sloveniji je neprihvatljiva primjena hrvatske odluke o Zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu- ZERP na članice Europske unije s 1. siječnja sljedeće godine, izjavio je danas slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel na konferenciji za novinare u Ljubljani te dodao da se nada da će se postići dogovor iako u Hrvatskoj još nije sastavljena nova vlada.

"Cijelu godinu smo se bavili ZERP-om i o tome dobili izjave europskih dužnosnika kako u vezi s tim ne bi bilo nesporazuma. Naravno da očekujemo da Hrvatska neće primijeniti ZERP na članice Europske unije. Ako bi do toga ipak došlo, to ne bi bila dobra odluka ni za Hrvatsku, ni za naše odnose. Hrvatska bi se našla u velikim teškoćama", rekao je Rupel.

Odgovarajući na novinarska pitanja vezana uz ZERP Rupel je rekao da je on za Sloveniju neprihvatljiv zbog neriješenog pitanja granice.

"Ono što Sloveniji smeta to su zemljovidi objavljeni u Zakonu o ZERP-u. Mi nemamo ništa protiv zaštite riba i okoliša u Jadranu, ono što nam smeta je da Hrvatska pokušava prejudicirati graničnu crtu", rekao je Rupel.

Slovenski ministar vanjskih poslova dodao je također da su Slovenija, Italija i Europska unija više puta predlagali rješenje, te rekao da su "izbori u Hrvatskoj završili" pa još ima vremena za dogovor.

"I u Hrvatskoj ima mnogo pametnih ljudi, dogovor je uvijek moguć. Ponekad se dogovor postigne upravo onda, kada su neprilike najveće", izjavio je Rupel.

Vezane vijesti

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Vođa Kukuriku koalicije, Zoran Milanović, sudjeluje u Facebook chatu putem kojeg odgovara na pitanja građana, koje su mu postavljali tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika