04.12.2007. / 12:41

Autor: Martina Čizmić

POLITIKA

Kina brani ruske izbore

"Izbori su prošli glatko", izjavio je kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang i dodao kako "Kina smatra da je to bio izbor ruskog naroda"

Kina je priopćila kako rezultati ruskih parlamentarnih izbora odražavaju volju ruskog naroda. Time je Kina stala u obranu ruskih izbora na kojima je stranka predsjednika Vladimira Putina odnijela premoćnu pobjedu.

Kineska reakcija suprotan je onima SAD-a i EU koji zahtjevaju da Rusija istraži tvrdnje oporbenih stranaka o prijevarama na izborima.

"Izbori su prošli glatko", izjavio je kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang i dodao kako "Kina smatra da je to bio izbor ruskog naroda".

Ruski predsjednik Putin odbacio je kritike vezane uz izbore. Pobjedu stranke "Jedinstvena Rusija" nazvao je "legitimnim izražavanjem javnog povjerenja".

Međusobni odnosi Rusije i Kine proteklih nekoliko godina poboljšali su se, nakon što su dvije zemlje pronašle zajedničke interese za uređenje suradnje, posebno na području nafte i plina.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika