04.12.2007. / 14:40

Autor: Nikolina Škunca

Extra zona

Enes Vejzović: "U Bojanu sam zaljubljen kao prvog dana"

Zvijezda HTV-ove serije "Dobre namjere" otkriva što misli o liku koji u njoj glumi, smeta li mu što ga često spominju kao supruga Bojane Gregorić te priznaje da je pribraniji, zabrinutiji i sretniji otkad je postao otac sina Raula

Nova kriminalistička serija "Dobre namjere", koja se utorkom i petkom prikazuje na Prvom programu HTV-a, nastala je u nezavisnoj produkciji privatne producentske kuće Odeon. Glavnu ulogu u seriji ima Enes Vejzović, član ansambla Gradskoga dramskog kazališta Gavella, koji glumi odvjetnika Darija Deverića. Obiteljska drama, čija je radnja konstruirana trilerski, zapravo je priča o četiri prijatelja iz djetinjstva, od kojih jednog glumi i Vejzović, koji se ponovno okupljaju nakon mnogo godina zbog zajedničkoga poslovnog pothvata, a njihove će supruge jedna u drugoj pronaći nove prijateljice, ali i suparnice, zbog čega će im međusobno povjerenje stalno biti na kušnji. Enesov lik u braku je s ambicioznom i manipulativnom Ninom, koju glumi Jelena Perčin, s kojom ima i sina, a nakon smrti oca on postaje glava obitelji. U stvarnom životu Enes je u braku s glumicom Bojanom Gregorić s kojom ima sina Raula. Govoreći o najvažnijoj ulozi u životu, onoj oca, Vejzović kaže: "Gospodin Raul Vejzović ima godinu i osam mjeseci, a kada je riječ o snalaženju u ulozi oca, nemaš se tu što snalaziti. Oca ne možeš glumiti. Otac jesi ili nisi."
EXTRA: U seriji "Dobre namjere" glumite Darija Deverića. Kako ste se snašli u ulozi? Kakva je atmosfera na snimanju?
- Sjajna ekipa, odlična ideja i inteligentan scenarij pridonijeli su tome da ulogu Darija Deverića igram s lakoćom i veseljem. "Dobre namjere" su serija u kojoj su odlično izbalansirani aspekti drame, humora i trilera. Tako je otprilike i na setu, ponekad ozbiljno, ponekad napeto, a najčešće zabavno i opušteno.
EXTRA: Koliko je sličnosti između vas i lika kojeg glumite?
- Dario voli Bossova odijela kao i ja, nosi istu frizuru kao ja... Mislim, čovjek mi je uzeo lice i sad se tamo šepiri i pravi se da je faca. Pa to je ipak Dario Deverić; kakve ja mogu imati sličnosti s njim?
EXTRA: Jelena Perčin glumi vašu suprugu u seriji. Njezin lik Nine je osoba od karijere, koju stavlja i ispred obitelji. Kakav je vaš stav o tome? Koliko biste vi u privatnom životu dopuštali da vam se supruga tako ponaša i zapostavlja obitelj?
- Dario Deverić je u tom pogledu ipak malo naivniji od mene. S Ninom Müller ne bih popio ni čašu hladne vode, a kamoli se upuštao s njom u vezu ili bračne vode.
EXTRA: Kako ste se pripremali za ulogu?
- Moja supruga Bojana ima sestričnu odvjetnicu koja se kroz svoju profesiju svakodnevno susreće s kojekakvim mutnim tipovima. Bilo je zanimljivo i poučno slušati njezine priče. Naravno da na ulozi najviše radim sam.
EXTRA: U seriji glumite sa suprugom. Jeste li i prije radili zajedno?
- Uz to što smo se Bojana i ja upoznali radeći zajedno u kazalištu, snimili smo i film "Ne pitaj kako“ Lukasa Nole koji je trenutno u konkurenciji za najbolji europski TV-film na festivalu Prix Europa u Berlinu.
EXTRA: Jeste li u stvarnom životu, kao u seriji, glava obitelji ili ste to podijelili sa suprugom?
- Da, ja sam otac obitelji, a Bojana majka obitelji pa se samim time odlično nadopunjujemo. Pravi šef u našoj obitelji je zapravo naš sin Raul.
EXTRA: Odrasli ste u poznatoj obitelji, vaš otac je slikar Fadil Vejzović, a i vjenčali ste se s poznatom osobom. Koliko je teško, a koliko lako odrastati i živjeti u takvoj obitelji?
- Nije važno je li obitelj poznata ili nepoznata, važno je je li sretna ili nesretna. Odrastao sam u sretnoj obitelji. Roditelji su mi pružali svu ljubav, podršku i povjerenje. I danas to čine.
EXTRA: Otkako ste u braku s Bojanom, u medijima se uvijek spominjete kao glumac i suprug Bojane Gregorić-Vejzović. Koliko vam to smeta?
- Prvo sam bio sin Fadila Vejzovića, zatim suprug Bojane Gregorić-Vejzović, a po najnovijem - otac Raula Vejzovića. Ponosan sam na sva tri statusa.
EXTRA: Što se promijenilo u odnosu između vas i Bojane otkako ste u braku?
- Promijenilo se to da sada više ne govorim - moja cura Bojana, nego moja žena Bojana. U Bojanu sam zaljubljen kao i prvoga dana, a volim je kao da je znam cijeli život. Točka.

Više u novoj Extri...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika