06.12.2007. / 11:24

Autor: Marijana Zrinjski

SUĐENJE BRANIMIRU GLAVAŠU

Glavaševa odjeća uznemiruje sudsko vijeće

Na Sudskom vijeću zagrebačkog Županijskog suda, u slučajevima "garaža" i "selotejp" danas se raspravljalo o tome smije li Branimir Glavaš, prvi hrvatski političar optužen za ratne zločine u sudnici nositi plavi šal sa slavonskim motivima.

Glavašev odvjetnik Ante Madunić prigovorio je što se njegovu branjeniku nije dozvolilo da u sudnici nosi šal sa slavonskim obilježjima, a Glavaš je zaprijetio da će zbog toga otkazati punomoć odvjetnicima i na taj način onemogućiti nastavak suđenja. Pritom je ustvrdio i da sud nije samostalan te da radi pod pritiskom.

Nakon 15-minutne stanke sudsko je vijeće Glavašu dozvolilo da raspravu prati ogrnut šalom, no sudac Željko Horvatović opomenuo ga je zbog vrijeđanja i kazao da će ga sljedeći put isključiti s rasprave.

Na sudu se doznaje da ovaj incident nije prvi izazvan Glavaševim modnim detaljima. Navodno mu je već u ponedjeljak sud pokušao zabraniti da svoju obranu iznese obučen u tradicionalni šokački kaput reklju, ali je odluka ipak promijenjena.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika