08.12.2007. / 12:50

Autor: Nina Tomljanović

PRIVLAČNOST

Ubija li brak strast među partnerima

Neki stručnjaci čak smatraju da je lagani nestanak strasti između partnera u braku sasvim normalan te da nakon tri godine bračnog života seks postaje prava rijetkost

Seksolog dr. Ulrike Brandenburg smatra kako intimnosti i bliskost koja postaje jača stupanjem u bračne vode, može smanjiti seksualnu privlačnost među partnerima.

Durexovo istraživanje je pokazalo da kod 55 posto bračnih parova jedno od partnera nije zadovoljno seksualnim životom. Najčešći odgovor je bio suviše rijetko i dosadno.

''Sasvim je normalno da u braku nestaje nekadašnja strast. Brak nikada nije bilo mjesto strastvenog i vrućeg seksa već utočište i dom'', tvrdi terapeut Michael Mary.

Neki stručnjaci čak smatraju da je lagani nestanak strasti između partnera u braku sasvim normalan te da nakon tri godine bračnog života seks postaje prava rijetkost.

Terapeutkinja Esther Perel kaže da parovi koji se često svađaju i koji ne vode harmoničan život, imaju odličan seksualni život. "Ne morate se slagati sa nekim dobro da biste doživjeli nevjerojatno seksualno iskustvo. Mnogima se dešavalo da nekoga sretnu u diskoteci i završe s njim u krevetu, a da ga uopće ne poznaju. Takva seksualna iskustva često su nezaboravna i strastvena. Međutim, i takva strast je samo kratkoročna“, vjeruje Perel i naglašava da će strasti biti sve manje ukoliko je bračna harmonija veća.

Vezane vijesti

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Muškarci koji varaju svoje supruge imaju veće izglede pretrpjeti srčani udar od onih koji ostaju vjerni, pokazalo je novo talijansko istraživanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika