10.12.2007. / 13:44

Autor: Katarina Zorić

PREVIRANJA

"Đapić raspušta sve organizacije koje su se očitovale o odgovornosti vrha HSP-a"

Danijel Kotlar je ocijenio kako u HSP-u nema unutarstranačke demokracije, a naveo je i da je nužna promjena vrha stranke…

U povodu nedavna raspuštanja zadarskog ogranka Hrvatske stranke prava (HSP) predsjednik toga raspuštenog ogranka Danijel Kotlar na današnjoj je konferenciji za novinare u Zadru izjavio kako svoj mandat zamjenika zadarskog župana daje na raspolaganje stranci, kao i vijećničko mjesto u Skupštini Zadarske županije.

"Čim bude izabrano novo Poglavarstvo Zadarske županije, dat ću ostavku i na članstvo u HSP-u", najavio je Kotlar.

Istaknuo je kako je pravaška ideja njegova jedina politička opcija, ali da ne podupire ni sadašnju politiku stranke s Antom Đapićem na čelu, ni način na koji Đapić priprema stranački sabor.

Danijel Kotlar je ocijenio kako u HSP-u nema unutarstranačke demokracije te da Đapić raspušta sve organizacije koje su se očitovale da je za izborni poraz odgovoran vrh HSP-a s predsjednikom Đapićem na čelu.

I zadarski ogranak HSP-a je na svojoj sjednici održanoj nakon nedavnih parlamentarnih izbora podupro ostavku Ante Đapića na mjesto predsjednika HSP-a.

"Na prošlotjednoj sjednici Predsjedništva stranke rekao sam da se mora izvršiti promjena vrha stranke, a ne podružnica", rekao je Danijel Kotlar.

"Ne bude li unutarstranačke demokracije i poštivanja Statuta, a nema izgleda da će se to dogoditi, neće biti ni političkog napretka za HSP", dodao je Kotlar.

Predsjednik raspuštenog zadarskog ogranka HSP-a Danijel Kotlar na konferenciji za novinare je ponovio kako je njegova odluka o davanju ostavke na dužnost zamjenika zadarskog župana, vijećnika u Skupštini Zadarske županije te i na članstvo u HSP-u - neopoziva.

Vezane vijesti

Đapić se povlači iz HSP-a

Đapić se povlači iz HSP-a

Anto Đapić povlači se iz stranačkog političkog života Hrvatske stranke prava. Tako je objavio u priopćenju odaslanom medijima, a u kojem je naveo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika