Objavljeno u Nacionalu br. 630, 2007-12-10

Autor: Martina Čizmić

GALERIJA

Nijemi filmovi na Trešnjevci

ROMAN DANKO, Ivana Percl, Darko Ljubić,Ljiljana Perišić i Zvonimir MintasROMAN DANKO, Ivana Percl, Darko Ljubić,Ljiljana Perišić i Zvonimir MintasU Zagrebu se od 13. do 15. prosinca održava revija nijemog filma. U Centru za kulturu Trešnjevka za nijemi film odlučili su se iz veoma jednostavnog razloga: “Riječ je o nepravedno zanemarenom, a atraktivnom filmskom žanru koji ima još mnogo toga ponuditi - pogotovo ako ga se predstavi na način koji je zanimljiv i koji će privući publiku i autore da šalju svoje radove da se izraze i na taj način“, rekao je Zvonimir Mintas, idejni začetnik revije.

Ulazak na projekcije je besplatan, ali u Centru mole da se zainteresirani jave ranije kako bi osigurali mjesto u dvorani. Na programu će se naći klasični nijemi filmovi, art filmovi te radovi studenata Akademije dramske umjetnosti, a pratit će ih živa glazba.

“U novim filmovima neverbalna komunikacija je potpuno zane­marena. Sve se odnosi na zvučni efekt i vizualnu fascinaciju. Nestao je osnovni ljudski element koji je baš naglašen u nijemom filmu, a to je prijenos informacije kroz pokret. Naša revija ima edukativni karakter da mladim ljudima pokaže gdje je sve počelo, odnosno da se vratimo izvorima“, rekao je stručni suradnik u Centru, Roman Danko.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika