11.12.2007. / 08:46

Autor: Eduard Šoštarić

LOŠE POSLOVANJE

HRZ sumnjive pričuvne dijelove nabavlja u Srbiji

Premda su dva neispravna transportna vojna zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva An-32B trebala biti popravljena do dolaska predsjednika države Stjepana Mesića na obljetnicu HRZ-a 12. prosinca, to se neće dogoditi, jer je šef državne agencije Alan za promet naoružanjem Ivan Nekić u Srbiji kupio neispravne pričuvne dijelove s nedostatnom dokumentacijom.

Nije posve jasno kakve veze Srbija ima s pričuvnim dijelovima za ruske transportne zrakoplove An-32B. Dijelovi nisu bili originalni i ispravni. To je još jedan u nizu slučajeva lošeg poslovanja državne agencije kad je riječ o nabavi zrakoplovnih dijelova sumnjive kvalitete i falsificirane dokumentacije.

Samo dan nakon pada helikoptera u Vukovaru 10. srpnja 2007., Zrakoplovnom zavodu u Velikoj Gorici iz državne agencije Alan d.o.o. dostavljene su piropatrone, u vrijednosti milijun kuna, vrlo loše kvalitete, bez oznake porijekla, roka trajanja i godine proizvodnje. Piropatrone inače služe kao eksplozivna punjenja koja pomažu pri izbacivanju pilotskih sjedala u borbenim zrakoplovima. Zrakoplovni zavod je odbacio mogućnost da ih takve primi, a to je učinio i nešto prije s crijevima za MiG-ove 21 također dobivene od Alana d.o.o.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika