11.12.2007. / 08:45

Autor: Nina Tomljanović

SUKOB

Todorić burno reagirao na Friščićeve tvrdnje

Naime, tvrtka Agrokor Ivice Todorića odgovara kako je Agrokor do danas u Belje poslao 875 milijuna kuna, prema svim osnovama, te nas, kažu vrijeđa kada se to uspoređuje s jednom kunom

Predsjednik HSS-a Josip Friščić jučer je kazao kako zahtjeva da se ukine odredba po kojoj seljak mora zasijati najmanje tri hektara da bi dobio državni poticaj te da se velikim zemljoposjednicima smanje poticaj, piše Jutarnji list.

Time se požalio kako je Belje kupljeno za jednu kunu, a za poticaj u dvije godine Agrokor je dobio više od 100 milijuna kuna, tvrdi Friščić.

Reakcije na Friščićeve zahtjeve i tvrdnje bile su prilično burne. Naime, tvrtka Agrokor Ivice Todorića odgovara kako je Agrokor do danas u Belje poslao 875 milijuna kuna, prema svim osnovama, te nas, kažu vrijeđa kada se to uspoređuje s jednom kunom. Poručuju također iz Agrokora kako su poticaje dobilo i drugih tisuću pravnih subjekata.

Tražimo da država svojim mjerama osigura one koji su konkurentni jer smo uvjereni da je to jedini ispravni cilj svake politike, poručuju iz Agrokora napominjući kako su Belje kupili nakon što su od čelnika HSS-a dobili pozitivan stav.

Iz HDZ-a se nadaju koko će uspjeti postići kompromis s HSS-om na način da se za velike proizvođače ne uvede gornja granica , ali da se seljačkim gospodarstvima ukine donja granica od tri hektara.

Takav kompromis HSS ne prihvaća jer traže baš onakav model, kakav su tražili u svom programu. ''Inzistiramo na uvođenju gornje granice i smanjenju donje. Suprotno tome, velike će ribe pojesti male", smatra Friščić

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika