05.09.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

TAJLAND

TAJLANDSKI VOJNICI KRENULI ZA IRAK

TAJLANDSKI VOJNICI KRENULI ZA IRAK

Prva grupa od dvadeset pripadnika tajlandske armije otputovala je američkim transportnim avionom za Irak, gdje će pripremiti dolazak cjelokupnog tajlandskog vojnog kontingenta od 443 vojnika, novih pripadnika multinacionalnih snaga u Iraku. Tajlandski vojnici biti će smješteni u gradu Karbali, gdje se već nalaze i Bugari, a biti će pod poljskom komandom u sklopu multinacionalne divizije smještene u južnom dijelu Iraka. Poljaci su ovog tjedna preuzeli komandu nad tom divizijom.
Tajlandska vlada nije podržala američki napad na Irak, ali je kasnije izrazila spremnost da pošalje manji kontingent svojih vojnika, koji bi pomogli u stabilizaciji tamošnjih prilika. Oni su trebali već krenuti u srpnju, ali zbog nekih sigurnosnih i financijskih prepreka idu tek sada i to u manjem broju nego što je to bilo predviđeno. Tajlandska opozicija prosvjeduje protiv ovog raspoređivanja tajlandskih trupa u Iraku, posebno zbog toga što je vlada tu odluku donijela bez rasprave u parlamentu. Zapovjednik tajlandskog glavnog stožera govoreći prije dolaska prvih tajlandskih vojnika izjavio je da je on uvjeren da Tajlanđani u Iraku neće naići ni na kakve probleme. Svi vojnici koji su otišli dobrovoljno su se javili za tu misiju, a dobrovoljaca ima više tisuća pa će tajlandska vlada, ako će to smatrati potrebnim, moći poslati još vojnika.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika