11.12.2007. / 15:06

Autor: Martina Čizmić

VELIKA BRITANIJA

Zbog seminarskog rada završili u striptiz klubu

Predsjednik katedre smatra da je to inovativan i odgovoran pristup predmetu zbog kojeg će studenti mnogo naučiti

Jedan profesor u Velikoj Britaniji odlučio je svoje studente poslati na teren kako bi iz prve ruke iskusili stvarni svijet i o tome napisali seminarske radove. Poslao ih je u striptiz klubove kako bi naučili više o spolnosti.

Studenti koji slušaju predmet Obitelj, čovjekova seksualnost i razvoj na taj će način u praksi upoznati industriju seksa i o tome napisati kritički osvrt u seminarskim radovima. Mogu izabrati između unaprijed odabranih lokala među kojima su se našle trgovine sa erotskim pomagalima, videoteke sa filmovima za odrasle, lokali za homoseksualce, trgovine donjeg rublja i slično.

Student Luke Lautzenheiser smatra da je zadatak neugodan, ali je svjestan da ga mora napraviti. Njegov kolega Chris Harper ne slaže se s njim. "Zadatak me nimalo ne smeta. Očekujem da ću stvari sada vidjeti u potpuno novom svjetlu", rekao je Chris.

Profesor Jason Hans kaže da ovaj način rada sa studentima nije novost. Slične zadatke daje već tri godine i od 2500 studenata koji su ih dobili, primio je samo jednu pritužbu. Na kraju prošlog semestra studenti su ispunjavali upitnik. Njih čak 87 posto složilo se da je zadatak bio dobar, četiri posto nije se složilo sa zadatkom, a devet posto bilo je neutralnih.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika