14.12.2007. / 08:25

Autor: Marijana Zrinjski

AUKCIJA

Knjiga autorice Harry Pottera prodana za 2,7 milijuna eura

Knjiga priča koju je svojeručno napisala i oslikala autorica sage o Harryju Potteru, J.K.Rowling, "Priča barda Beedlea" prodana je jučer londonskom trgovcu umjetninama, galeriji Hazlitt, Gooden i Fox, za 1,95 milijuna funta ili 2,7 milijuna eura, što je četrdesetak puta premašilo i najveća očekivanja. Na dražbi je naime knjiga bila procijenjena između 30 tisuća i 5o tisuća funta, a postignutom je cijenom oboren svjetski rekord na dražbi rukopisa suvremene književnosti i dječje književnosti.

Novac od prodaje namijenjen je autoričinoj zakladi The Childen's Voice koja skrbi o djeci bez roditelja, posebno u istočnoj Europi. "Božić je ove godine uranio za mene", kazala je britanska autorica koja je bila iznenađena i presretna zbog rekordne dražbe. "To će puno značiti za djecu kojoj je pomoć i te kako potrebna".

Inače, J.K. Rowling napisala je sedam primjeraka "Priča barda Beedlea". Preostalih šest primjeraka poklonit će onima koji su, kako je objasnila, najviše radili na objavljivanju sedam svezaka Harryja Pottera.

Vezane vijesti

Princu Harryju dopušteno pilotiranje Apacheom u Afganistanu

Princu Harryju dopušteno pilotiranje Apacheom u Afganistanu

Britanski princ Harry, koji prolazi obuku za pilota borbenog helikoptera Apachea, dobio je načelno zeleno svjetlo za sudjelovanje u borbi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika