14.12.2007. / 13:28

Autor: Nina Tomljanović

PRIMJENA ZERP-a

Jakovčić: ZERP će biti proglašen 1. siječnja 2008.

"Zbog toga krivog pristupa izazvali smo slične reakcije u Sloveniji i Italiji, a da se u stručnim krugovima govorilo o ekologiji i ribarstvu stvari bi bile puno pozitivnije, s više saveznika i prijatelja", kaže predsjednik IDS-a

Ukoliko se formira vlada lijevog centra IDS će biti dio parlamentarne većine koju čini 77 zastupnika kazao je predsjednik Istarskog demokratskog centra Ivan Jakovčić predsjedniku Stjepanu Mesiću danas u Uredu predsjednika. "Ako do toga ne dođe, IDS će i dalje biti u oporbi, gdje se isto dobro snalazi", rekao je Jakovčić.

Što se tiče trenutno najaktualnijeg pitanja onog oko primjene ZERP-a, Jakovćić smatra kako je cijela priča krenula potpuno krivo, jer se trenirao nacionalni ponos umjesto da se govorilo o ekologiji i ribarstvu. "Zbog toga krivog pristupa izazvali smo slične reakcije u Sloveniji i Italiji, a da se u stručnim krugovima govorilo o ekologiji i ribarstvu stvari bi bile puno pozitivnije, s više saveznika i prijatelja", kaže predsjednik IDS-a.

On naime smatra da će ZERP biti proglašen onda kada je bio i najavljen, a to je 1. siječnja ove godine, te kaže kako druga opcija nije moguća. "Na Hrvatskoj je da s partnerima u EU dogovori način njegove provedbe", kaže Jakovčić dodajući kako je uvjeren da zbog proglašenja ZERP-a neće doći do blokade pregovora o ulasku Hrvatske u EU, eventualno, kaže do usporenja tog procesa. "Bilo to šest mjeseci ili godinu prije ili kasnije ništa se dramatično ne mijenja", smatra Ivan Jakovčić.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika