15.12.2007. / 10:22

Autor: Marijana Zrinjski

FORMIRANJE VLADE

Predsjednik Mesić navečer bi se trebao obratiti javnosti

Nakon što u poslijepodnevnim satima obavi konzultacije s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom, odnosno zaključi drugi krug konzultacija za formiranje nove vlade, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić navečer će se najvjerojatnije obratiti javnosti.

Još uvijek nije poznato hoće li Mesić tom prilikom imenovati mandatara. Isto tako ne zna se ni da li jedna od dvije najveće stranke prikupila potrebnih 77 mandata za sastavljanje nove vlade.

Inače, čelnici koalicije HSS-HSLS Josip Friščić i Đurđa Adlešić jučer su izjavili kako očekuju da Mesić danas imenuje mandatara za sastav vlade. No, istaknuli su da nisu potpisali sporazum za HDZ-om. "Predsjedniku smo se jasno očitovali da koalicija ne očekuje da ona bude ta koja će odrediti mandatara, ali i da očekujemo od njega da nakon drugog kruga konzultacija imenuje mandatara, radi konstituiranja Sabora i formiranja vlade", izjavio je Friščić.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika