08.09.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

ZAGREB

SIEMENS ĆE DOVRŠITI SVEUČILIŠNU BOLNICU?

SIEMENS ĆE DOVRŠITI SVEUČILIŠNU BOLNICU?

Do kraja godine trebala bi se izraditi studija o dovršetku Sveučilišne bolnice u Zagrebu, čija je gradnja obustavljena prije više od deset godina, piše u ponedjeljak Večernji list. Prema riječima ministra zdravstva Andre Vlahušića, provedba ovog projekta bit će otvorena za javnost, a dobavljači roba i usluga birat će se putem javnih natječaja. Vlahušić tvrdi da je njegov plan financijski realan i provediv te da bi se već sa 150 milijuna eura, koliko su Zagrepčani već investirali u to zdanje, bolnica mogla otvoriti u roku od četiri godine. ‘’Novu bolnicu možemo imati tako da u dovršenu zgradu preselimo četiri bolnice, Sveti Duh, Merkur, Kliniku za dječje bolesti i Institut za tumore, s opremom koju imaju i koju će kupiti sljedećih godina, kaže Vlahušić objasnivši da će oprema koju za te bolnice kupujemo danas biti dovoljno kvalitetna i 2008. godine, pa bolnicu neće trebati posve opremati novim medicinskim aparatima.
O mogućoj suradnji u projektu nove Sveučilišne bolnice Vlahušić je razgovarao s međunarodnim izaslanstvom tvrtke Siemens, najvećim proizvođačem medicinske opreme u svijetu. ‘’Naša će radna skupina izraditi svoj financijski i medicinski pogled na ovu zdravstvenu ustanovu. U svakome slučaju, to je velik projekt i nosi veliku odgovornost, te ne bi smio biti ovisan ni o jednoj političkoj opciji’’, rekao je Mirko Barišić, predsjednik Uprave Siemensa d.d. u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika