18.12.2007. / 11:37

Autor: Marijana Zrinjski

UVOZ-IZVOZ

Mesić se sastao s predstavnicima francuskih tvrtki

Radi jačanja francuskih investicija u Hrvatskoj i hrvatskog izvoza, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastao se danas u Parizu s predstavnicima petnaestak francuskih tvrtki koje su već prisutne na hrvatskom tržištu, te s onima koje su zainteresirane za ulazak na njega. Također primio je i nekoliko predstavnika hrvatskih tvrki koje rade u Francuskoj.

Francuska je s ulaganjem većim od milijardu eura trenutačno nalazi na trećem mjestu ulagača u Hrvatskoj, odmah iza Austrije i Njemačke. Istovremeno, udio dio hrvatskog izvoza u Francusku u ukupnoj gospodarskoj razmjeni dviju zemalja je premalen.

Osim s predstavnicima Alcatela- Lucenta, GDF-a, La Postea, Thalesa, Laktalisa, koji je ove godine kupio Dukat, te s čelnicima koncerna Societe Generale koji je lani kupio Splitsku banku i ostalih, Mesić je razgovarao i s predstavnicima Transdev koja se bavi prometnom infrastrukturom. Jedna od čelnica te tvrtke, Corinne Block-Raguin rekla je: "Gledam na mogućnost ili investiranja ili partnerstva u prometnoj mreži u Hrvatskoj", a posebno smo usmjereni na tramvajski promet. Hrvatsko tržište je dinamično i obećavajuće, a iskustva francuskih kompanija koje već rade u Hrvatskoj su pozitivna što je ohrabrujuće".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika