19.12.2007. / 14:35

Autor: Martina Čizmić

POSEBNI IZBOR

Time: Vladimir Putin, osoba godine

"U najboljem slučaju, to je očito prepoznavanje svijeta kakav je i pojedinaca koji oblikuju takav svijet", napisali su u Timeu

Ugledni američki časopis Time odabrao je za osobu godine ruskog predsjednika Vladimira Putina. U svom obrazloženju napisali su kako Timeov izbor za osobu godine nije nikakva posebna čast.

"U najboljem slučaju, to je očito prepoznavanje svijeta kakav je i pojedinaca koji oblikuju takav svijet", napisali su Timeu.

"On nije demokrat ni u kom pogledu. Ne podupire slobodu govora. Iznad svega, on označava stabilnost. Stabilnost prije slobode. Stabilnost ispred izbora. Stabilnost u zemlji koja nije bila stabilna u posljednjih 100 godina. Riskirao je principe i ideje koje cijene slobodne nacije. Pokazao je nevjerojatnu sposobnost nametanja stabilnosti naciji koja ju ne poznaje i vratio je Rusiju kao jednu od svjetskih sila. Upravo je zbog toga, Vladimir Putin, Timeova osoba godine za 2007.", piše u Timeu.

Uz Putina su u konkurenciji još bili i dobitnik Nobelove nagrade za mir, Al Gore, britanska spisateljica J. K. Rowling, kineski vođa Hu Jintao te zapovjednik američkih snaga u Iraku David Petraeus.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika