Objavljeno u Nacionalu br. 632, 2007-12-20

Autor: Nacionalova redakcija

KARIJERA I NOVAC

Ferstl preuzeo Hypo banku, Sikirica odlazi

Markus Ferstl tri je godine uspješno vodio Hypo banku u Srbiji, a u Hrvatsku dolazi s pozicije predsjednika uprave austrijskog dijela Hypo banke

MARKUS FERSTL dobio je odobrenje Hrvatske narodne banke da preuzme funkciju čelnog čovjeka Hypo bankeMARKUS FERSTL dobio je odobrenje Hrvatske narodne banke da preuzme funkciju čelnog čovjeka Hypo banke Savjet Hrvatske narodne banke odobrio je imenovanje Markusa Ferstla na čelnu poziciju Hypo Alpe Adria banke u Hrvatskoj. Ferstl će poziciju predsjednika uprave preuzeti 1. siječnja a zamijenit će Radojku Olić, koja je obnašala tu dužnost nakon odlaska Heinza Truskallera posljednjih godinu dana.

Ferstl na novu poziciju dolazi s mjesta predsjednika uprave austrijskog dijela Hypo Alpe Adria banke. Prije toga tri je godine vodio Hypo banku u Srbiji. Postavljanje čelnog čovjeka austrijske Hypo banke na ključnu poziciju u Hrvatskoj pokazuje važnost koju Hypo banka Hrvatska ima unutar čitave Hypo grupe.

Dosadašnja predsjednica uprave Radojka Olić ubuduće će obnašati dužnost zamjenice predsjednika uprave, a u sklopu organizacijskih promjena, kako su priopćili iz Hypo banke, dosadašnji član uprave Zoran Sikirica odlazi iz banke. Od svibnja ove godine novi većinski vlasnik Hypo grupe, u čijem je sastavu i Hypo Alpe Adria banka u Hrvatskoj, njemačka je Bayerische Landesbank.

Dolaskom novog vlasnika završen je proces konsolidacije, potaknut otkrićem gubitaka od nekoliko stotina milijuna eura u Austriji. Prije toga u Hypo banci bilo je niz kadrovskih promjena u vrhu menadžmenta. Otišli su stari direktori koji su izgradili poslovni sustav Hypo Gruppe, poput Wolfganga Kulterera i Güntera Striedingera, a za čelnog čovjeka je izabran mladi njemački investicijski bankar Tilo Berlin.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika