Objavljeno u Nacionalu br. 632, 2007-12-20

Autor: Igor Koruga

GALERIJA

Božićni barokni koncert za SOS Dječje selo Lekenik

VELIKA i moderno opreljena pozornica novog kazalištaVELIKA i moderno opreljena pozornica novog kazalištaHrvatski barokni ansambl pod umjetničkim vodstvom Laure Vadjon i ravnanjem Saše Britvića održao je 16. prosinca u Hrvatskom glazbenom zavodu božićni koncert čiji je prihod bio namijenjen SOS Dječjem selu u Lekeniku. Uz podršku komornog zbora Ivan Filipović i kvalitetnih mladih vokalnih solista Ivane Kaldarin, Helene Lucić, Ladislava Vrgoča i Miroslava Živkovića izvedene su prva i zadnja kantata iz Božićnog oratorija Johanna Sebastiana Bacha te značajni Koncert za trublju i oboe Georga Phillipa Telemanna.

Osnovni tonalitet obje kantate bio je D-dur, ljestvica najsimetričnijeg i najuzvišenijeg tona reda baroknih i renesansnih duhovnih djela, a Saša Britvić otvorio je sve bogatstvo Bachovih glazbenih linija i spretno balansirao profinjenom instrumentacijom zbora i oboa, trublji i bubnjev) te glasova zbora unutar koralnih napjeva. Istim tonskim predznakom, središnjim dijelom koncerta nametnuo se estetski primjerno ugođen Telemannov koncert za trublju i dvije oboe, gdje je Bachov suvremenik postigao zavidnu ravnotežu zvučnosti i izražaja, na prvi pogled raznorodnih solističkih instrumenata.

Vezane vijesti

Saša iz TBF-a: 'Isusu na Marjanu treba istetovirati Hajdukov grb'

Saša iz TBF-a: 'Isusu na Marjanu treba istetovirati Hajdukov grb'

Mia Kovačić u studiju Totalnog FM – a na Radiju Riva u Splitu ugostila je Sašu iz grupe TBF kako bi pretresli aktualne teme, one vezane za Bend i one… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika