21.12.2007. / 15:22

Autor: Nina Tomljanović

RATNI ZLOČIN

Uhićen Goran Savić osumnjičen za ratni zločin nad bošnjačkim civilima

Prema riječima tužiteljstva za ratne zločine u Srbiji, protiv Savića je u tijeku istraga zbog sumnji da je tukao, mučio i pljačkao bošnjačke civile, te ubio jednu osobu kod Zvornika u svibnju 1992. godine

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije uhitilo je Gorana Savića, osumnjičenog za ratni zločin nad civilima na teritoriju Zvornika 1992. godine.

Prema riječima tužiteljstva za ratne zločine u Srbiji, protiv Savića je u tijeku istraga zbog sumnji da je tukao, mučio i pljačkao bošnjačke civile, te ubio jednu osobu kod Zvornika u svibnju 1992. godine.

Istraga je provedena i protiv još jedne osobe. Riječ je o Saši Đilerdžiću koji je uhićen u srpnju ove godine te kojem je sredinom prosinca ukinut pritvor, no istražni sudac Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu izrekao mu je mjeru zabrane napuštanja prebivališta bez sudskog odobrenja.

Tužiteljstvo će predložiti da se nakon podizanja optužnice postupak protiv Savića i Đilerdžića pripoji postupku protiv šestorice kojima se od jeseni 2005. godine sudi za iste zločine pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika