21.12.2007. / 15:37

Autor: Katarina Zorić

NOVINARI

HND traži obustavu "istraga" protiv novinara HTV-a

U svom prioćenju također traže i prekid istrage zbog javnog istupanja novinara na konferenciji za novinare koju je dan kasnije organizirao ogranak HND-a pri HTV-u, pod vodstvom Nikole Kristića

Hrvatsko novinarsko društvo traži da ravnateljstvo Hrvatske televizije zaustavi istragu zbog privatne e-mail poruke novinarke Ivane Dragičević Veličković, koju je uputila nekolicini kolega nakon ubojstva Davora Zečevića.

U svom prioćenju također traže i prekid istrage zbog javnog istupanja novinara na konferenciji za novinare koju je dan kasnije organizirao ogranak HND-a pri HTV-u, pod vodstvom Nikole Kristića.

"Sasvim smo sigurni da svaka istraga o privatnoj poruci samo nepotrebno diže tenzije i dodatno kvari međuljudske odnose na Hrvatskoj televiziji", stoji u priopćenju predsjednika HND-a Zdenka Duke.

HND je upravi i glavnom uredniku časopisa Lider predložio da ukinu pretplatu za novinare i zaposlenike na vlastiti list, što je potpuni presedan u hrvatskom novinarstvu. Prigovor novinarke tog lista Tanje Pavičić na pretplatu i prikriveno oglašivanje trebalo bi riješiti novo Vijeće časti, čim se konstituira, smatraju u HND-u.

Ističu i da od istražnih tijela traže da se novinaru Željku Peratoviću vrati opremu za rad i sve privatne stvari koje su mu oduzete zbog istrage.

"Svi se dokumenti lako mogu kopirati i istraga nastaviti i bez njemu prijeko potrebne opreme za profesionalni rad. Ukoliko to nadležni organi ne naprave morat ćemo potražiti zaštitu zakonitosti za našega kolegu i člana HND", stoji u današnjem priopćenju HND-a.

Vezane vijesti

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana je izvrsne kakvoće, nije onečišćeno komunalnim otpadnim vodama što znači da se kupači mogu sa sigurnošću kupati i rekreirati,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika