24.12.2007. / 21:01

Autor: Martina Čizmić

IZBORI 2007.

Mesić: "Sjednica novog saziva Sabora biti će 8. ili 9. siječnja"

"Nemoguće je u kratkom vremenu bilo što učiniti jer svaki zastupnik mora na vrijeme dobiti poziv", objasnio je Mesić.

Predsjednik Mesić izjavio je kako će sjednica novog saziva Sabora biti sazvana, po njegovom mišljenju, za 8. ili 9. siječnja. "Ove godine ne može se sazvati Sabor. Nemoguće je u kratkom vremenu bilo što učiniti jer svaki zastupnik mora na vrijeme dobiti poziv", objasnio je Mesić.

Na novinarsko pitanje odgovara li Hrvatskoj zbog ZERP-a da nema Vladu 1. siječnja 2008., Mesić je odgovorio kako netko može spekulirati kako je došlo do prolongiranja kako se ne bi proglasio ZERP. No, istaknuo je, to nije točno.

Prokomentirao je i Milanovićev čvrsti stav da ne čestita Sanaderu. "Bilo bi sve u redu, da je jedan čestitao na broju glasača, a drugi na broju mandata. Trebalo ih je možda na to podsjetiti", rekao je Mesić i dodao da on ne želi biti arbitar bilo kome.

Osvrnuo se i na odluku Europskog suda za ljudska prava o izručenju generala Zagorca Hrvatskoj. Ponovio je kako je Zagorac najsigurniji u Hrvatskoj i kako mu se ovdje ništa ne može dogoditi, osim što mora odgovoriti na neka pitanja koja će mu postaviti sud.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika