27.12.2007. / 09:43

Autor: Marko Biočina

PRIVATIZACIJA

Prodaje se bivša Politička škola u Kumrovcu

Za Političku školu novi će vlasnik morati izdvojiti 23 milijuna kuna, dok mjesečna zakupnina iznosi 129.517 kuna

Hrvatski fond za privatizaciju objavio je prvi javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju državnih nekretnina u zagorskom selu Kumrovcu, rodnom mjestu Josipa Broza Tita. Dakako, radi se o prostorima bivše Političke škole škole Saveza komunista Jugoslavije, ali u natječaju se prodaju i objekti Znanstveno-studijskog centra Kumrovec, te hotel Zagorje.

Znanstveno studijski centar sagrađen je 1974. godine. Zgrada veličine 6550 kvadrata ima dvoranu za 380 ljudi, pet kabineta, čitaonicu s knjižnicom, 62 dvokrevetne sobe, a oko zgrade se nalazi veliki park s amfiteatrom koji može primiti tisuću ljudi. Početna cijena za ovaj objekt iznosi 22,9 milijuna kuna, dok mjesečna zakupnina iznosi 191 tisuću kuna.

S druge strane, Politička škola izgrađena je 1981. godine. Zgrada ima 7558 kvadrata. Unutar toga nalaze se predavaonice, kabineti, 153 jednokrevetne sobe, ambulanta i sportska dvorana. Za Političku školu novi će vlasnik morati izdvojiti 23 milijuna kuna, dok mjesečna zakupnina iznosi 129.517 kuna.

U Fondu su izvijestili kako će samo razmatrati one ponude koje budu garantirale turističku, obrazovnu, znanstvenu i zdravstvenu prenamjenu objekata.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika