28.12.2007. / 14:44

Autor: Martina Čizmić

OSIJEK

Na sastanak u SDP-u jedino nisu došli iz HDZ-a

Nedolazak predstavnika HDZ-a na sastanak, predstavnici drugih stranaka ocijenili su kao njihovo ne prihvaćanje takve koalicije

U stranačkim prostorijama SDP-a u Osijeku sastali su se predstavnici četiriju stranaka koje su ušle u sastav novog Gradskog vijeća. No, predstavnici HDZ-a nisu se odazvali pozivu.

Predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan ponovila je SDP-ov prijedlog da sve izabrane stranke participiraju u vlasti, a da gradonačelnici budu po pola mandata iz redova HSP-a i HDSSB-a.

Nedolazak predstavnika HDZ-a na sastanak ocijenili su kao njihovo ne prihvaćanje takve koalicije. Danijel Srb, predstavnik HSP-a, predložio je da vlast formiraju HSP, HDZ i HNS čiji bi vijećnici obnašali izvršnu vlast uz potporu SDP-a. U tom slučaju HDSSB bio bi oporba.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je kako je njegova stranka spremna i biti oporba ukoliko će to riješiti krizu vlasti u Osijeku. Dodao je kako u sljedećih 15 dana imaju dovoljno vremena da temeljito rasprave sve mogućnosti.

Na upit novinara bi li SDP odustao od svog prijedloga da se vlast formira od predstavnika svih stranaka, Biljana Borzan odgovorila je kako je njen stav da se od toga ne odustaje. No, o tome će odlučiti odbor stranke.

Sljedeći sastanak predstavnika stranaka trebao bi se održati u prostorijama HDSSB-a.

Vezane vijesti

U Glavaševom naručju

U Glavaševom naručju

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika