30.12.2007. / 19:35

Autor: Nina Tomljanović

PITANJE ZERP-a

Slovenska Vlada upozorava Hrvatsku zbog ZERP-a

U izjavi slovenske Vlade također se navode stajališta Republike Slovenije o hrvatskom ZERP-u, u povodu izjave europskog povjerenika Ollija Rehna kojom izražava uvjerenje da Hrvatska neće primjenjivati nijedan aspekt Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa za zemlje članice EU-a

"Jednostrano proglašenje ZERP-a, a u prvom redu njegova primjena u praksi, značili bi temeljito posezanje u suverenost Republike Slovenije", piše u izjavi slovenske Vlade objavljene na stranicama slovenskog Ministarstva vanjskih poslova.

"Zato bi takav postupak za Sloveniju bio potpuno neprihvatljiv. Probleme koji su nastali zbog najave primjene ZERP-a na članice Europske unije može se riješiti vrlo brzo i jednostavno - uvažavanjem zaključenih sporazuma i prihvaćenih obveza. Na tome će vlada Republike Slovenije ustrajati, stoji u izjavi.

U izjavi slovenske Vlade također se navode stajališta Republike Slovenije o hrvatskom ZERP-u, u povodu izjave europskog povjerenika Ollija Rehna kojom izražava uvjerenje da Hrvatska neće primjenjivati nijedan aspekt Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa za zemlje članice EU-a.

"Vjerujemo da će Hrvatska djelovati u dogovoru i da neće primjenjivati nijedan aspekt ZERP-a za zemlje članice EU-a od 1. siječna 2008. godine", stoji u izjavi Ollija Rehna koju je danas objavila Europska komisija Europski povjerenik uz uvjerenje na hrvatsku neprimjenu ZERP-a, kazao je kako je bitno da se za to pitanje pronađe rješenje odmah nakon što se formira nova hrvatska vlada kako bi se izbjegle negativne posljedice za zemlju koja je u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Vezane vijesti

EK najavila pozorno praćenje makroekonomske situacije u 12 zemalja

EK najavila pozorno praćenje makroekonomske situacije u 12 zemalja

Europska komisija je u utorak objavila da je potrebno provesti temeljitu analizu makroekonomske situacije u 12 zemalja članica kako bi se na vrijeme… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika