31.12.2007. / 16:04

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Glavašu se pogoršalo zdravstveno stanje

Jedan od njegovih branitelja Ante Madunić izvijestio je kako unatoč lošem zdravstvenom stanju Županijski sud je Glavaša odbio pustiti iz pritvora premda je Vrhovni sud naložio da se razmotri mogućnost puštanja na slobodu uz mjere opreza

Branimir Glavaš ponovo je prebačen u zagrebačku Kliničku bolnicu "Dubrava" na Odjel intenzivne njege zbog pogoršanja zdravstvenog stanja koje je uzrokovano štrajkom glađu koje treje već punih 50 dana.

Jedan od njegovih branitelja Ante Madunić je izvijestio kako, unatoč lošem zdravstvenom stanju, Županijski je sud Glavaša odbio pustiti iz pritvora premda je Vrhovni sud naložio da se razmotri mogućnost puštanja na slobodu uz mjere opreza.

Oko prebacivanja Branimira Glavaša u bolnicu vodila se pravna bitka za njegovo puštanje iz pritvora, doznaje se od Madunića. Vrhovni je sud dan prije njegova odlaska u civilnu bolnicu, ukinuo posljednje rješenje Županijskog suda o produljenju pritvora i naložio da sudski vještak utvrdi kakvo je njegovo zdravstveno stanje te da se na temelju toga odluči o mogućem puštanju na slobodu uz mjere opreza.

Vještak je navodno procijenio da je stanje loše i neizvjesno, ali da je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda svejedno danas odbilo Glavaša pustiti uz mjere opreza.

Madunić je najavio da će obrana već s prvim danima 2008. pokušati ponovno, a prvi potez im je, kaže, žalba na odluku Izvanraspravnog vijeća.

Još uvijek se ne zna da li će Glavaš moći nazočiti nastavku suđenja u slučajevima "selotejp" i "garaža" koje je zakazano za 7. siječnja 2008.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika