07.01.2008. / 10:44

Autor: Marijana Zrinjski, Martina Čizmić

ZAGREB

Glavaš u sudnici u vidno lošijem stanju

Ukoliko se Glavaš pojavi na sjednici u petak i da prisegu kao zastupnik u Saboru, mogao bi formalno postati slobodan čovjek

Branimir Glavaš jučer poslijepodne vraćen je u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu. Medicinski vještak dr. Vladimir Gašparović izjavio je kako je Glavaševo stanje stabilno.

"Mi smo u svom izvješću Sudu naglasili da se stanje takvoga čovjeka koji je u štrajku glađu može vrlo brzo iznenada mijenjati na gore," rekao je Gašparović.

Branimir Glavaš, danas se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je nastavljeno suđenje u slučajevima "garaža" i "selotejp". Radi dvomjesečnog štrajka glađu izgleda puno lošije nego što je izgledao na posljednjoj raspravi prije Božića. No, prema nalazima sudskomedicinskih vještaka Vladimira Gašparovića i Vere Folnegović Šmalc, Glavaš je sposoban pratiti glavnu raspravu. Glavašev odvjetnik Ante Madunić najavio je kako će se Glavaš pojaviti i na konstituirajućoj sjednici Sabora u petak, 11. siječnja.

Ukoliko se Glavaš pojavi na sjednici u petak i da prisegu kao zastupnik u Saboru, mogao bi formalno postati slobodan čovjek. Štitio bi ga zastupnički imunitet. U tom slučaju, Državno bi odvjetništvo trebalo podnijeti novi zahtjev za pritvaranjem, što bi značilo da cijeli postupak kreće ispočetka.

Poziv na sjednicu Sabora Glavašu je uručen u bolnici Dubrava prošlog tjedna, a njegovi odvjetnici podnijeli su zahtjev Županijskom sudu da mu se dopusti prisustvovanje prvoj sjednici Sabora.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika