07.01.2008. / 12:06

Autor: Marijana Zrinjski

HRVATSKA

Željka Antunović i Radoš ne slažu se s Mesićem

Potpredsjednica SDP-a Željka Antunović i član HNS-a Jozo Radoš, oboje bivši ministri obrane, ne slažu se s predsjednikom Stjepanom Mesićem da načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Josip Lucić nije odgovoran za pozivanje generala Mladena Markača u generalski lov kod Đakova sredinom prosinca.

Željka Antunović smatra da se i u “božićnom” i “generalskom” lovu radi o bahatom i neodgovornom odnosu prema obvezama države. Najveću cijenu za takvo ponašanje, prema njoj, platio je general Markač. Radošu je pak neprihvatljiva Lucićeva izjava da je pozive u lov slao njegov kabinet. On je, smatra Radoš, odgovoran za rad tog ureda.
Podsjetimo, Mesić je u subotu kazao da se radi o tradicionalnom "generalskom lovu", na koji se svake godine pozivaju svi generali uključujući i na one u mirovini. Predsjednik smatra da ni jedan hrvatski dužnosnik, osim ministara unutarnjih poslova i pravosuđa, ne mora reagirati u slučaju ne poštivanja pravila Haškog suda. "Ne može ministar šumarstva reagirati ako negdje vidi nekoga tko krši pravila Haškog tribunala. Svatko na koga se ta pravila odnose i tko zna da ne može izlaziti u širu javnost, mora sam reagirati. Ako ne reagira, onda su tu odgovorni organi unutarnjih poslova, o čemu najviše znaju ministri unutarnjih poslova i pravosuđa", rekao je Mesić. Prema njemu ni Lucić, niti ministar obrane Berislav Rončević koji je u istom lovu s Markačem bio pretprošle godine, zbog toga ne trebaju snositi nikakve posljedice jer se “taj lov ne može poistovjećivati s onim na Bilogori 22. prosinca 2007. godine u kojemu je uz Markača bio ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin”.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika