15.01.2008. / 09:39

Autor: Eduard Šoštarić

GENERAL ČAČIĆ ZATAŠKAO LOV S MARKAČEM

Predsjednik nezadovoljan radom VSOA-e

Ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije general bojnik Gordan Čačić prešutio je državnom vrhu kako se još u zimu 2006. našao zajedno s Mladenom Markačem u tradicionalnom generalskom lovu, premda je po svojoj funkciji trebao znati da Markač mora biti u kućnom pritvoru ili da mora imati dozvolu za boravak izvan kuće. Veliki propust Čačić je učinio i time što nije obavijestio državni vrh da se i 2007. u tradicionalnom generalskom lovu kod Gašinaca u društvu s hrvatskim generalima i stranim vojnim izaslanicima pojavio Mladen Markač. To je bio posao Vojno-sigurnosne obavještajne agencije, jer su njezini agenti trebali imati informaciju i bilješku o tome što se događalo u lovu i tko je sve bio prisutan, osobito zbog toga što je uobičajeno da je rad agenata VSOA-e usmjeren i prema stranim vojnim izaslanicima.

Zbog propusta da obavijesti državni vrh na vrijeme i zbog toga što je izazvao dodatne neugodnosti načelniku Glavnog stožera generalu zbora Josipu Luciću, predsjednik Stjepan Mesić razmišlja o njegovoj smjeni, doznaje Nacional. Mladen Markač se u prosincu 2007., unatoč odredbi Haškog suda o kućnom pritvoru, čak dva puta našao u lovu. Prvi je poziv dobio od generala Lucića, na tradicionalni generalski lov na vojnom poligonu Gašinci, koji je održan 15. i 16. prosinca 2007., te mu se, za razliku od Ademija, koji je bio svjestan da je u kućnom pritvoru, i odazvao. Drugi put je Markač otišao u lov 22. prosinca, kad se na obronke Bilogore uputio u društvu sada već bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina.

Vezane vijesti

Markač uspješno operiran

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika