18.01.2008. / 16:55

Autor: Marijana Zrinjski, Nina Tomljanović

SUĐENJE GOTOVINI, ČERMAKU I MARKAČU

Sudac naredio tužiteljstvu da skrati vrijeme izvođenja dokaza

Nakon što je predraspravni sudac haaškog suda Alphons Orie zatražio od tužiteljstva u slučaju "Gotovina, Čermak i Markač" da značajno skrati vrijeme izvođenja dokaza, branitelji optuženih hrvatskih generala i pravni stručnjaci, ocijenili da je tužiteljstvo sada u težem položaju.

Naime, sudac je danas zatražio od tužiteljstva da svoje dokaze iznese za 200 sati, a ne za 550 koliko su tužitelji planirali. Također, tužitelji će morati skratiti listu od 138 predloženih svjedoka.

Luka Mišetić, branitelj generala Ante Gotovine zadovoljan je ovom odlukom, između ostalog i stoga što će Gotovina provesti kraće vrijeme u pritvoru, budući da će mu se, kako je rekao, ustanoviti nevinost. Dodao je da je tužiteljstvo iz etičkih razloga već ranije, moralo odustati od nekih točaka optužnice poput ubojstava ili od tvrdnji o prekomjernom granatiranju Knina u akciji Oluja jer za takve optužbe nisu imali ni jedna dokaz. Što se tiče potonjeg, Mišetić je istaknuo da su nedavno dobili izvješće UN-a u kojem stoji da nije bilo prekomjernog granatiranja Knina.

Danas na redovnoj statusnoj konferencija u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač" predraspravni sudac najavio je da bi suđenje trojici hrvatskih generala trebalo početi između 10. i 15 . ožujka ove godine.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika