18.01.2008. / 17:23

Autor: Marijana Zrinjski

ZAGREB

Crkva i Grad Zagreb zajedno grade socijalne stanove

Grad Zagreb i Crkva zajedno će raditi na projektu izrade socijalnih stanova za mlade obitelji i obitelji s više djece.

U današnjem zajedničkom priopćenju kardinala Josipa Bozanića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, stoji da će nakon izrade detaljnog plana i pravilnika o korištenju socijalnih stanova, Nadbiskupija osigurati zemljište, a Grad izgradnju.

Osim o ovom projektu Bandić i Bozanić danas su na sastanku razgovarali i o važnim pitanjima vezanih za suradnju Poglavarstva i Nadbiskupije, posebno o položaju crkvenih institucija i povratu crkvene imovine.

Bandić je kardinalu izložio gradsku demografsku politiku i druge socijalne mjere za poboljšanje kvalitete života obitelji s više djece te nezaposlenih, umirovljenika i drugih financijski slabijih skupina društva. Također su razgovarali o vjerskim vrtićima koje je Grad Zagreb od početka ove godine počeo sufinancirati.

Složili su se i da bi zagrebačke škole, u svoje programe, trebale uvrstiti obilazak komuna u kojima se liječe ovisnici o drogama kako bi se djeca mogla izravno upoznati s posljedicama ovisnosti .

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika