05.08.2002. / 00:00

 

SINJSKA ALKA

ČIČAK NAPISAO KOTROMANOVIĆEV GOVOR

Alkararski vojvoda Ante Kotromanović vjerojatno nije autor govora kojim je u nedjelju 4. kolovoza otvorena 287. Sinjska alka. Stvarni tekstopisac Kotromanovićevog obraćanja okupljenim političarima desne provenijencije, predstavnicima Crkve te gledateljima je – sudeći prema glasinama koje kolaju Cetinskom krajinom -Ivan Zvonimir Čičak.
Iako je ove godine govor bio ponešto civiliziraniji negoli prošle kada je zvučao poput uvertire u državni udar, i ovaj puta je bio izrazito ispolitiziran. Pisac govora još je jednom napao državne vlasti zbog odnosa prema Domovinskom ratu, koristeći pritom gomilu fraza o uspostavi pravne države ili rasprodaji Hrvatske strancima. Veličali su se i generali Norac, Gotovina i Ademi, a prešućivao podatak da ih se tereti za navodne ratne zločine.
Zagovornici teze da je autor članka Ivan Zvonimir Čičak podsjećaju na njegovo približavanje desničarima otkako je prešao u Jutarnji list. Kako nije uspio postati Mesićev savjetnik, Čičak se posljednjih mjeseci sve češće identificirao s desničarima, počeo je glorificirati čak i Dražena Budišu protiv kojeg je godinama pisao otrovne komentare, a jedna od osoba koje je veličao u nedavnom članku bio je i vojvoda Ante Kotromanović.

Vezane vijesti

Građanima isprika, a Čičku mjesto kraj ogledala

Građanima isprika, a Čičku mjesto kraj ogledala

Ministar Željko Jovanović ispričao se putem Facebooka građanima jer je Mamiću, Markoviću i Srebriću poručio da se uhvate za ruke, stanu pred ogledalo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika