22.01.2008. / 10:34

Autor: Nikolina Škunca

Extra zona

Nevena Rendeli: 'Napokon mi daju da mislim'

Nevena Rendeli vodit će novu HTV-ovu zabavnu emisiju "Sve u 16" u kojoj će prvi put biti i urednica; za Extru je otkrila s kakvim se poteškoćama suočila trudeći se uvijek biti svoja te zašto ponekad sumnja u fatalne ljubavi

Televizijska voditeljica Nevena Rendeli, zajedno s urednikom i voditeljem Danijelom Despotom, vodit će novu HTV-ovu emisiju “Sve u 16”. Zamišljena kao dnevna emisija koja će trajati 16 minuta, pet dana tjedno objavljivat će gledateljima najnovije vijesti i događanja iz svijeta showbiza, glazbe, umjetnosti i kulture. Ovo je i prva emisija u kojoj će Nevena Rendeli, pored voditeljskog i novinarskog angažmana, prvi put raditi i kao urednica. Voditeljici, koja je već tri godine zaposlena na HTV-u, svidjela se ideja da se snimanje za Extru napravi u caffe baru Maraschino, koji se nalazi u samom centru Zagreba, jer joj je to omiljeno mjesto za izlaske.
EXTRA: Kako je došlo do vašeg anganžmana u emisiji “Sve u 16”?
- S promjenom strukture na televiziji došlo je i do prostora za nove emisije. Pokazala se potreba za jednom kratkom, dnevnom emisijom, koja će trajati 16 minuta i donositi tzv. brze vijesti.
EXTRA: Mislite li da je 16 minuta dovoljno za takvu emisiju?
- Mislim da je. Kad pogledate, niti jedna informativna emisija, osim Dnevnika, ne traje duže, a ovo je zamišljeno kao tzv. infotainment, znači brzo, kratko i informativno, a opet zanimljivo i slikovito. Uostalom, ide svaki dan tako da bi sve duže od toga ljudima brzo dosadilo.
EXTRA: Kada je u novinama objavljeno kako ćete vi biti voditeljica te emisije, a istovremeno je ukinuta i emisija “Shpitza”, mnogi su komentirali kako ste oteli posao Nikolini Pišek.
- Nisam otela posao Nikolini Pišek, dapače, ona isto u novoj shemi radi jednu jako zanimljivu emisiju. Njezina emisija ide nedjeljom popodne pa se isto tako može reći da je i ona meni otela posao jer sam prije ja radila emisiju “Nedjeljom popodne”. Vjerojatno su takvi komentari nastali zato što je ukinuta “Shpitza” i svi su ovu emisiju vidjeli kao njezinu nasljednicu. No ovo uistinu nije “Shpitza” niti ima sličnosti s njom.
EXTRA: Nikolina Pišek postala je, s urednikom zabavnog programa Mirkom Fodorom, voditeljica emisije “Na domaćem terenu”. Jeste li vi imali želju voditi tu emisiju?
- Nisam. Za razliku od većine voditeljica koje danas rade u sportskim emisijama, ja imam iskustva u sportskom novinarstvu, ali nije da me to nešto pretjerano zanima. Nogomet mi je dosadan i mislim da bih poludjela da ga moram još i gledati dok radim. No, sport pratim fenomenološki, na primjer, tema mojega diplomskog bila je “Sport i nacionalizam”.
EXTRA: Mislite li da je možda HTV emisijom “Sve u 16” želio konkurirati RTL Televiziji i njihovim “Explozivu” i “Exkluzivu”?
- Jedina dodirna točka nam je da i mi i oni idemo svaki dan. Pokrivamo neke slične teme, a sve ostalo je različito i ovisi o autorskom timu koji radi. Ne mislimo da izmišljamo toplu vodu, no ne bih rekla da HTV time konkurira. Za ovakvom emisijom postojala je potreba već dugo a i trudit ćemo se pokrivati teme iz kulture i glazbe koje su, nažalost, na televizijama zanemarene.
EXTRA: Hoćete li biti samo voditeljica ili ćete raditi i novinarski dio?
- Sve ću raditi, a ovog puta sam i urednica. Napokon su mi dali da mislim. Šalim se. Kad me Danijel Despot zvao, a on je urednik cijelog projekta, vidio me u ulozi voditeljice, ali i nekog tko će mu pomagati u svemu. To su dnevne emisije i ne može raditi sve sam.
EXTRA: Koliko će vam biti opterećenje to što ste sada i urednica?
- Neće. Ja sam na televiziji već tri godine i bilo bi stvarno smiješno da cijelo vrijeme radim nešto što drugi uređuju ili organiziraju. Vjerujem da imam dovoljno iskustva da mogu neke stvari i sama posložiti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika