21.01.2008. / 08:21

Autor: Marijana Zrinjski

KUBANSKI KATOLICI

"Papa Wojtyla poboljšao odnose na Kubi"

Katolici na Kubi jučer su obilježili, odnosno proslavili desetu obljetnicu posjeta pape Ivana Pavla II. njihovoj zemlji. Taj papin posjet, složili su se, uvelike je utjecao na poboljšanje odnosa Crkve i vlasti. Podsjetimo, Ivan Pavao II. stigao je na komunistički otok za vrijeme najteže oskudice koja je pogodila Kubu od 1959., a koju je uzrokovao raspad SSSR-a. Ondje je papa Kubancima održao svoj poznati govor u kojem je kubanskim vjernicima poručio "Ne bojte se!". Zatražio je i da se "svijet otvori Kubi, a Kuba svijetu".

"Zahvaljujemo Bogu za blagoslov Papina dolaska koji je toliko dobra donio Crkvi u zadnjih deset godina", rekao je kardinal Jaime Ortega, na završetku nedjeljne mise u katedrali u Havani. Papa Benedikt XVI. poslat će državnog tajnika Svete Stolice, kardinala Tarcisija Bertonea kao svog izaslanika na petodnevnu proslavu obljetnice od 20. do 26. veljače.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika