21.01.2008. / 11:16

Autor: Marijana Zrinjski

ŽUPANIJSKI SUD

Glavaš aktivno sudjeluje u raspravi

Branimir Glavaš danas je prvi puta slobodan došetao na nastavak suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu gdje mu se sudi za ratne zločine u Osijeku 1991. godine. Glavaš danas aktivno sudjeluje u raspravi, i očito je da mu se zdravstveno stanje popravilo nakon dvomjesečnog štrajka glađu.

Idućih dana ispitat će se desetak svjedoka koji bi trebali pomoći u utvrđivanju istinitosti iskaza optužene Gordane Getoš -Magdić. Ona je prošle godine u iskazu koji je dala osječkoj policiji optužila Glavaša za zločine. Kasnije je utvrdila da je takav iskaz dala samo radi pritiska policijskih djelatnika. Sud će stoga saslušati njezinog oca, Andriju Getoša koji je uz Gordaninog brata i supruga također bio u policiji za vrijeme davanja iskaza.

Danas se na sudu slušala i snimka razgovora Ane -Marije Getoš, sestre Gordane Getoš-Magdić, i Vladimira Fabera, savjetnika ministra unutarnjih poslova, objavljenih u Nacionalu, u kojem se čuje kako Faber nudi Ani Mariji, odnosno Gordani slobodu ukoliko svjedoči protiv Glavaša.

Na temelju te snimke odvjetnik Gordane Getoš Magdić, Ante Babić, zatražio je od suca Željka Horvatovića da promijeni odluku, odnosno odbije saslušati osječke policijske službenike.

Obrana generala Glavaša zatražila je izuzeće tužiteljice Jasmine Dolmagić jer je Faberu navodno dala dokument s oznankom tajnosti, točnije, zapisnik sa svjedočenja Gordane Getoš -Magdić. Glavaš je danas kazao kako su i ona i Faber imali istu praksu davanja tajnih spisa medijima.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika