24.01.2008. / 17:09

Autor: Igor Ćutuk

SLUČAJ CVJETNI TRG

Bandić: Radimo u interesu grada

Gradonačelnik Zagreba smatra legitimnom najavu građana da prosvjeduju protiv gradnje na Cvjetnom trgu, no ističe da se cjelokupni projekt odvija u skladu s propisima

Zagrepčanima koji će u subotu prosvjedovati protiv najavljene gradnje na Cvjetnom trgu gradonačelnik Milan Bandić poručio je da je to njihovo građansko pravo, no da se u spomenutom poslu poštuju procedura, zakoni i pripadajuća prostorno planska dokumentacija.
"Ni u jednom trenutku ne dvojim da ono što radimo nije u interesu Grada Zagreba i tako će biti. Neka svatko radi svoj posao. Pravo je ljudi i da prosvjeduju", poručio je gradonačelnik udrugama i građanima koji su najavili prosvjed.

Bandić je to izjavio nakon sjednice Gradskog poglavarstva koje je danas prihvatilo amandmane na Konačni prijedlog odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja Cvjetnog trga, odnosno peterokuta Ilica - Preobraženska - Preradovićev trg - Varšavska - Gundulićeva.

Gradsko poglavarstvo danas je odobrilo i isplatu 1,5 milijuna kuna Nogometnom klubu Zagreb, kako bi se izbjeglo njegovo zaduživanje. U obrazloženju se navodi da taj klub ima dugu i svijetlu tradiciju i da njegov značaj i ugled premašuju okvire grada.

Na upit novinara ima li to veze sa zahladnjenjem odnosa Dinamova izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića i gradonačelnika Milana Bandića, pa se novci daju Nogometnom klubu Zagreb, a ne Dinamu, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Pavle Kalinić rekao je da to nema nikakve veze, jer se NK-u Zagrebu novac dodjeljuje kao i dosad, a i Dinamo će također doći na red.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika