24.01.2008. / 17:42

Autor: Igor Ćutuk

HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA

Sindikalci protiv privatizacije po modelu INA-e i HT-a

Hrvatski elektrogospodarski sindikat zauzima se za imenovanje nove uprave bez političkog mentrorstva, a protivi se i privatizaciji HEP-a po modelu INA-e i HT-a

Hrvatska elektroprivreda ne smije biti privatizirana na način kako je to napravljeno u slučajevima INA-e i HT-a, a sadašnjoj upravi HEP-a ne bi u ožujku trebalo produljiti mandat, izjavio je danas u Vinkovcima predsjednik Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata Dubravko Čorak.

"Premijer Ivo Sanader, kad bude predlagao članove nove uprave, treba voditi računa zaslužuju li kandidati to povjerenje", istaknuo je Čorak, dodavši da u sadašnjoj upravi ima ljudi protiv kojih su podignute kaznene prijave i koji, kako je rekao, ne zaslužuju raditi u HEP-u.

Čorak je u ime sindikata, koji je i jedini potpisnik sadašnjega kolektivnog ugovora u HEP-u, rekao da nova uprava mora biti bez političkog mentorstva te spremna braniti jedinstveni HEP i nacionalne interese.

"Sindikat se protivi privatizaciji HEP-a po modelu po kojem su privatizirani INA i HT", rekao je Čorak, ocijenivši kako nije točno da je država uvijek loš gospodar. Naveo je primjere francuskih, talijanskih i čeških elektroprivreda koje su uspješne iako su u državnom vlasništvu.

Članovi Središnjeg odbora Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata u Vinkovcima su se danas dogovarali o pojedinostima teksta novoga kolektivnog ugovora, o kojem bi trebali početi pregovori potkraj ožujka, u vrijeme kad sadašnjoj upravi HEP-a istječe mandat.

Novim kolektivnim ugovorom Sindikat će se nastojati izboriti za bolje uvjete rada svih zaposlenika, bolju sistematizaciju radnih mjesta i više plaće.

Vezane vijesti

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) podizanje kratkoročnog kredita od 400 milijuna kuna za pokrivanje gubitaka u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika