26.01.2008. / 14:06

Autor: Sandra Županić

ZAGREB

Horvatinčić pravda Cvjetni prolaz

Horvatinčić je najavio da će podzemnu garažu ponuditi na upravljanje zagrebačkim vlastima, te da je Hoto grupa zgrade u bloku koje se neće rušiti osigurala od svih rizika izgradnje pa će stanari dobiti odštetu u slučaju štete

Neposredno nakon odlaska prosvjednika udruga Pravo na grad i Zelena akcija s Cvjetnog trga Tomo Horvatinčić i vodstvo Hoto grupe za novinare su, unutar bloka koji će se preuređivati, predstavili posljednji projekt uređivanja Cvjetnog prolaza.

Prema ovom projektu, koji je prihvatilo i Gradsko poglavarstvo Zagreba, gradit će se na manjoj površini od one koju je u početku planirala Hoto grupa. Gradnja i preuređenje u početnom idejnom rješenju zauzimali su oko 55 tisuća metara četvornih. Kako Horvatinčić nije uspio kupiti sve zgrade u bloku gradit će se sveukupno oko 40 tisuća metara kvadratnih od čega 23 tisuća metara četvornih podzemnih etaža sa 360 garažnih mjesta te 17 tisuća metara četvornih nadzemnih etaža.

"Nitko nije ovako otvorio projekt na uvid javnosti kao Hoto gupa, a i dalje nas napadaju. Projekt se financijski trese jer čekamo na njegovo ostvarivanje već dvije godine. Hoto grupi u interesu je samo završiti projekt i siguran sam da će svi susjedi biti zadovoljni. U cijeloj stvari ja sam žrtva političkih obračuna. Nitko ne misli da kad sve bude gotovo ovdje će biti zaposleno 550 ljudi, a platit ćemo i višemiljunski porez državi", rekao je Horvatinčić o Cvjetnom prolazu.

Prokomentirao je i prosvjed udruga Pravo na grad i Zelene akcije. "Pa, kaj? Subotom na Cvjetnom uvijek ima 3000 ljudi", rekao je i dodao da i prosvjednici imaju svoje privatne interese.

Horvatinčić je najavio da će podzemnu garažu ponuditi na upravljanje zagrebačkim vlastima, te da je Hoto grupa zgrade u bloku koje se neće rušiti osigurala od svih rizika izgradnje pa će stanari dobiti odštetu u slučaju štete.

Gradnja će početi čim stignu sve potrebne dozvole, a prema Horvatinčićevim riječima trebala bi trajati 400 dana i noći.

Vezane vijesti

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće 16.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika