29.01.2008. / 13:04

Autor: Ružica Đukić

Extra galerija

Tatjana Dragović: 'Zašto sam odustala od RTL-a'

U ekskluzivnom intervjuu, bivši top model i supruga Gorana Ivaniševića, Tatjana Dragović, otkriva razloge povlačenja iz ambiciozno najavljivanog projekta "Hrvatski top model"

Bivši top-model i supruga Gorana Ivaniševića, dvadesetdevetogodišnja Tatjana Dragović, u potpunosti je odustala od angažmana u RTL-ovu showu "Hrvatski top model".

Glasnogovornica RTL Televizije Vedrana Ivić za Extru je o angažmanu Tatjane Dragović izjavila: ”Nije istina da je Tatjana Dragović uvjetovala svoj angažman otkazom Vanji Halilović.

Sporazumno smo se dogovorili s Tatjanom Dragović da ona neće sudjelovati u showu. Želim reći da nam je puno pomogla tijekom priprema i selekcija svojim savjetima.”

Iako se Tatjana Dragović suzdržavala od ikakvog komentiranja za medije, ekskluzivno za Extru odlučila je dati intervju i objasniti razloge svog odustajanja od vođenja showa "Hrvatski top model".

EXTRA: Zašto ste odlučili odustati od sudjelovanja u showu "Hrvatski top model"?
- Prije otprilike mjesec dana, sa mnom su kontaktirali čelnici RTL-a i pitali me da li bih željela sudjelovati u emisiji. Predočili su mi kazete njemačkog showa koji vodi Heidi Klum da dobijem ideju o tome kako bi to trebalo izgledati. Bilo mi je važno da u cijeloj priči imam interakciju s djevojkama koje se natječu, da ih podučavam tom poslu i onome što se od njih očekuje na modnim snimanjima i revijama. Međutim, nakon više sastanaka shvatila sam da se scenarij neprestano izmjenjuje i da neće biti rađen po licenciji originalne emisije. Smatrala sam da ne trebam sudjelovati u tome jer ne bih imala ulogu koju sam očekivala i u kojoj bih mogla prikazati svoje višegodišnje iskustvo u modnom svijetu.

EXTRA: Iako bismo mi očekivali kako ćete, po uzoru na takve strane emisije, vi voditi show, ponuđeno vam je nešto sasvim drugo. Što točno?
- Željeli su da se koji put pojavim i dođem u žiri jednom ili dvaput u cijeloj emisiji. Nisam se složila pa sam rekla da im se zahvaljujem na ponudi. U emisiji nema glavnog nositelja u smislu osobe koja se bavila modom i koja je iz tog svijeta. Emisija se bazira na nečem posve drugačijem, ali ne prema licenciji vanjskog showa. U takav projekt, u kojem se u posljednjem trenutku mijenjaju mnoge važne stvari, jednostavno ne vjerujem i ne mogu stati iza njega.

EXTRA: Što bi, po vašem mišljenju, mogli biti najveći problemi pri realizaciji takvog showa?
- Mislim da je problem u tome što se na taj show većinom prijavljuju vrlo mlade djevojke koje su još u srednjoj školi. Snimanje traje po nekoliko mjeseci. One ne mogu biti na nastavi a rijetko koji roditelj pristaje na te uvjete.

EXTRA: Iako ste imali uspješnu manekensku karijeru, mnogi danas o vama govore samo kao o supruzi Gorana Ivaniševića. Smeta li vam to?
- Kad sam bila mlađa, dosta mi je to smetalo. Pogotovo zato što nikad nisam bila tip osobe koja se hvalila medijima stvarima koje je radila. Dok sam radila svoj posao, imala sam osjećaj da se nikada neću vratiti u Hrvatsku, da ću ostati živjeti u New Yorku. Igrom okolnosti, sudbina te dovede tamo gdje jesi i život ti se promijeni na način na koji nisi očekivao. Sebe ne gledam očima drugih, već svoja mišljenja i životna uvjerenja gradim sama. Najvažnija su mi moja djeca i cijeli svoj život posvećujem samo njima.

EXTRA: Što ste sve radili u manekenstvu? Možete li izdvojiti neke revije ili događaje?
- Članica sam agencije Midikenn već od 12. godine. Ne volim navoditi što sam sve radila jer je to kod nas toliko bagatelizirano. Ispada da su svi nosili sve revije, Diora, Valentina... Najlakši način da vidite tko je od svih djevojaka zapravo uspješan model je uzeti 10 najjačih svjetskih časopisa. Ako su djevojke u njima konstantno tri-četiri mjeseca, onda to znači da su u visokom modnom svijetu. Ako ih tu nema ili ih nema na revijama, a ne govorim o jednoj reviji nego o njih recimo 50, onda one nisu, kako ih nazivaju, svjetske manekenke ili modeli.

EXTRA: Tko su, po vašem mišljenju, Hrvatice koje zaista spadaju u svjetske modele?
- To su Ljupka Gojić, Korina Longin, Mateja Penava i Helena Šopar. Nadam se nisam nekog zaboravila. Bilo koja od njih bi, na primjer, bila kompetentna osoba za vođenje "Hrvatskog top modela". Kod nas se dosta brkaju pojmovi manekenka, misica i model. Vani vrhunski top-modeli ne moraju biti niti iznimno lijepi. U manekenskom poslu je najteže ostati jednako interesantan dugi niz godina. Za to jednostavno nije dovoljna ljepota, već karizma i profesionalnost.

EXTRA: Koliko ste se dugo vi bavili tim poslom?
- Jedno deset-jedanaest godina.

EXTRA: Kada bi vaša kći Amber-Maria, kad poraste, željela biti model, biste li je podržali?
- Iskreno, to mi ne bilo drago jer znam koliko mi je bilo teško. Ali ni ja nisam slušala što god su meni moji roditelji tada govorili. Nešto bih si zacrtala i to je bilo tako. Mislim da bi to Goranu bilo još i puno teže. Baš sam ga to isto i ja nedavno pitala. Ako bi to Amber odlučila, dozvolili bismo joj to jedino uz našu pratnju.

EXTRA: Jeste li ikad zbog medijskih pritisaka poželjeli otići iz Hrvatske?
- Goran nije nikad, a ja konstantno razmišljam o tome. To je moja velika želja. Puno je vrjednije vrijeme provoditi razmišljajući o nekim drugim stvarima i biti duševno miran, da se možeš posvetiti sebi i svojoj djeci na najbolji mogući način. A ja dosta često dane provodim u ovakvim objašnjavanjima.

EXTRA: Je li vas pogodio sporni članak koji su objavile dnevne novine 24 sata?
- Da, zato što ljudi napišu svakakve stvari i njima to ne znači apsolutno ništa, a radi se o meni, mojoj obitelji i mojoj djeci. Pitam se kamo to sve vodi i u kakvom mi to svijetu živimo. Nema više nikakvih vrijednosti.

EXTRA: Postoji li mogućnost da prihvatite neki drugi televizijski projekt?
- Ako bi to bilo nešto što bi mi bilo interesantno i što bi bilo u skladu s mojim karakterom, razmislila bih o tome.

EXTRA: Nedostaje li vam modni svijet? Koliko vam je život potpun sada kad ste posvećeni isključivo majčinstvu?
- Mislim da je svakoj ženi potrebna ta neka poslovna afirmacija i to fali i meni. Puno mojih kolegica vani, nakon manekenske karijere, radi neke druge projekte. Rade kao savjetnice ili modne urednice u najvećim modnim časopisima i slično, ali kod nas nema baš takvih prilika jer tržište nije toliko razvijeno.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika