30.01.2008. / 15:30

Autor: Sandra Županić

GRAD ZAGREB

Dijelovi Horvatinčićevog Cvjetnog prolaza su u javnom interesu

Na pitanje novinara o zakonitosti cijelog projekta, Bandić je rekao da za revitalizaciju Gornjeg i Donjeg grada nema alternative, ali se "treba držati struke, procedure i zakona"

Gradski čelnici Zagreba napokon su se na sjednici Poglavarstva izjasnili koje dijelove Horvatinčićevog projekta Cvjetni prolaz smatraju javnim interesom. Između ostalog, javnim interesom se smatraju dvije dvorane od 600 i 200 metara četvornih. Veća bi trebala imati ulogu kino dvorane i primati šesto gledatelja, dok bi se u manjoj održavale tribine, rasprave i ostali društveni događaji. Dvorane će se graditi najvećim dijelom na mjestu takozvane Vidrićeve kuće i stare tiskare.

Također javnim interesom Grad smatra uređenje i obnovu fasada svih građevina koje bi u sklopu svog projekta napravila Hoto grupa, ulaz u podzemnu garažu iz Varšavske ulice, pješački prolazi i terase unutar bloka i uređenje zelene površine od 600 metara četvornih.

Zanimljivo je da je Horvatinčić na predstavljanju projekta prošlog tjedna također najavio gradnju dvije dvorane ali drugačijih površina, koje bi se iznajmljivale gradu po povlaštenim cijenama. Niti jedna od te dvije dvorane nije bila najavljena kao kino dvorana, već su bile okarakterizirane kao kongresne dvorane. Jedna je trebala biti površine 750 metara četvornih, a druga 210 metara četvornih.

Sutra će se održati sjednica Skupštine grada na kojoj će se tek odlučivati o detaljnom planu uređenja Cvjetnog prolaza. Nagađa se da će plan proći tijesnom većinom. Na pitanje novinara o zakonitosti cijelog projekta, Bandić je rekao da za revitalizaciju Gornjeg i Donjeg grada nema alternative, ali se "treba držati struke, procedure i zakona".

Vezane vijesti

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće 16.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika