02.02.2008. / 13:16

Autor: Melisa Skender

Extra zona

Jelovnik za Oscara

Sve je spremno za još jednu, uobičajeno glamuroznu dodjelu Oscara koja bi se imala održati 24. veljače, ukoliko i ovu prigodu da zvijezde prošetaju crvenim tepihom ne pokvari štrajk scenarista koji u Americi traje i dalje. Magazin Hello požurio je tako objaviti i jelovnik kakav 1500 V.I.P. uzvanika očekuje na tradicionalnom gala balu nakon dodjele nagrada. Razvikani austrijski kuhar Wolfgang Puck najavio je kako za hollywoodsku kremu priprema pravi festival organske hrane. Na bogatoj trpezi uz brojne specijalitete japanske i različitih kineskih kuhinja naći će se i neočekivano obično jelo - makaroni sa sirom. Riječ je o starom receptu, objašnjava šef Oskarove kuhinje, a posebnu aromu i tek dobit će zahvaljujući malenim crnim tartufima kojima će tjestenina biti začinjena. Za desert će biti servirani pozlaćeni kipići Oscara u originalnoj veličini napravljeni od najfinije tamne čokolade.

Ukoliko se pak i ova svečana ceremonija izjalovi poput nedavne dodjele nagrade Golden Globe koja se svela na višesatnu konferenciju za tisak jer su zvijezde odbile pojaviti se i preuzeti svoje nagrade, Američka filmska akademija ima i takozvani 'plan B'. Bez glamura i hollywoodskog sjajila dodjela Oscara 2008. mogla bi se tako svesti na prikazivanje isječaka nagrađenih filmova i evociranje zlatne povijesti ovog, najprestižnijeg američkog filmskog priznanja.

Vezane vijesti

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

Oscara za najbolji animirani film osvojio je "Rango" Gorea Verbinskog, dok je najboljim dokumentarnim filmom proglašen "Undefeated" Daniela Lindsaya… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika