05.02.2008. / 18:03

Autor: Igor Ćutuk

POLITIKA

Radimir Čačić preuzima vodstvo HNS-a

Vesna Pusić potvrdila je da se neće kandidirati za predsjednicu HNS-a, a na predstojećim stranačkim izborima na to će mjesto predložiti Radimira Čačića. Do takvog je raspleta došlo je zbog zaključka stranačkog vodstva da su potrebne hitne promjene kako se na idućim izborima ne bi ponovio loš rezultat i prouzročilo gašenje stranke

Vesna Pusić obavijestila je vodstvo HNS-a da se ne namjerava kandidirati za još jedan predsjednički mandat te da će u narednom razdoblju, u cilju jačanja prisutnosti HNS-a na političkoj sceni, voditi stranačke aktivnosti u Saboru, potvrđeno je danas iz HNS-a.

Kako se i očekivalo, vodstvo stranke preuzet će Radimir Čačić kojemu je povjereno organizacijsko jačanje stranke i pripremanje HNS-a za nadolazeće lokalne izbore. Dogovoreno je da će dosadašnja predsjednica HNS-a na sjednici Središnjeg odbora stranke 9. veljače stoga predložiti Radimira Čačića kao kandidata za predsjednika Stranke, a Osječanina Ivana Vrdoljaka kao kandidata za predsjednika Središnjeg odbora HNS-a.

Do promjena dolazi zbog želje HNS-a da dodatno poradi na utjecaju stranke na političkoj sceni nakon loših izbornih rezultata u studenome. Smjenu Vesne Pusić i promjene u vodstvu stranke Nacional je najavljivao još prije dva mjeseca, kada je zbog fijaska na izborima postajalo sve evidentnije unutarstranačko nezadovoljstvo načinom na koji je Vesna Pusić u posljednje vrijeme vodila stranku. Članovi Središnjeg odbora HNS-a na subotnjem će zasjedanju detaljno raspraviti rezultate parlamentarnih izbora i saslušati izvješće dosadašnje predsjednice stranke.

Osim promjena u samom vrhu HNS-a, raspisat će se i unutarstranački izbori na svim razinama stranke - u ograncima, podružnicama i županijskim organizacijama. Danas je potvrđeno da će se na dnevnom redu subotnje sjednice vodstva HNS-a naći i glasovanje o povjerenju potpredsjedniku stranke Josipu Posavcu zbog povrede članka 16. Statuta, koji govori o dužnostima članova HNS. Posavec će tako ipak odgovarati zbog otvorenih napada na Vesnu Pusić potkraj prošle godine.

Posavec, javnosti poznatiji kao HNS-ov međimurski župan koji je zbog ljubavi bio u sukobu interesa, otvoreno je nakon loših izbornih rezultata počeo zagovarati Pusićkinu smjenu, a neki su u njemu vidjeli i produženu ruku HDZ-a. To više jer je u Međimurskoj županiji na lokalnoj razini koalirao s HDZ-om. Posavec je više puta isticao kako nije ničiji čovjek, da nije instrumentaliziran te da smatra da predsjednica stranke mora snositi odgovornost za loše vođenje stranke.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika