13.02.2008. / 15:24

Autor: Branka Prica

Extra zona

Ana Begić: Udat ću se bez zaruka

Dvadesetosmogodišnja glumica odlično se snašla u predstavi "Debela", u kojoj glumi tinejdžerku nezadovoljnu svojim tijelom, no za Extru otkriva da se privatno ne želi odreći svojih omiljenih čokoladica s kavom

Ana Begić prošloga je tjedna došla na intervju u nesvakidašnjem izdanju. Glumici poznatoj po izražajnom i moćnom glasu, u petak nije bilo lako odgovarati na pitanja jer je prvi put u životu ostala bez glasa. Dogodilo joj se to u jutarnjim satima, za vrijeme duhovite dječje predstave "Debela" u kojoj glumi tinejdžericu Ladu. Ana Begić u zadnje je vrijeme jedna od najzaposlenijih hrvatskih glumica, s različitim karakterima uloga koje tumači. Iako joj je 28 godina, televizijski je gledatelji imaju priliku vidjeti u humorističnoj seriji "Bibin svijet" u kojoj glumi udanu trgovkinju s dvoje djece. Istovremeno, u "Debeloj" je uvjerljiva kao 15-godišnja Lada, nezadovoljna svojim tijelom, samopouzdanjem i odrastanjem. Pored te predstave, koja je premijerno izvedena prošle srijede i rasprodana sljedećih 30 dana, Ana Begić glumi u predstavi "Pir malograđana" koja se izvodi u kazalištu u Velikoj Gorici, zatim ima manju ulogu u predstavi "Elektri pristaje crnina" Hrvatskoga narodnog kazališta, u kojem nastupa i u predstavi "Dundo Maroje", a uskoro se na repertoar vraćaju i "Tri sestre".
EXTRA: Kad se uzmu u obzir natrpan raspored i brojni angažmani koje imate, nije mi jasno kako sve stignete.
- Svaki dan doslovno trčim od kazališta do kazališta. Otkako sam počela glumiti u predstavi "Debela", sve sam mršavija i mršavija.
EXTRA: Zbilja se može primijetiti da ste u boljoj formi nego ikad. Zar je tajna dobrog izgleda samo u poslu? Koliko zapravo radite na sebi?
- Zbog žestokog ritma jurim na probe, a budući da živim malo dalje od centra i ne stignem u pauzama ići kući, to slobodno međuvrijeme odlučila sam organizirati u svoju korist. Odabrala sam punktove koji su mi usput pa pauze nastojim provoditi aktivno, vježbam u studiju Body Creator ili odem kod svoje kozmetičarke Zdenke u salon Softline na masažu.
EXTRA: Ipak, mladenačka borba s kilogramima vjerojatno vam je dobro poznata. Kad ste nakon srednje škole upisali glumačku akademiju, bili ste krupniji od ostalih djevojaka iz generacije.
- Istina, doslovno sam stršala jer sam imala dvadeset kila više nego sada. Dobila sam ih u godinu dana jer, kad nisam uspjela upisati Akademiju, zaposlila sam se u slastičarnici i tu je počelo moje hranjenje i prejedanje. Sve zato što sam bila nesretna i nesigurna. Kad sam prvi put došla na Akademiju, imala sam 59, a drugi put 85 kila. Međutim, brzo sam shvatila da si jedino ja mogu pomoći. Prestala sam hranom nadomještati stvari i otada je počelo pozitivno razdoblje.
EXTRA: Jeste li sada zadovoljni svojim izgledom?
- Mogu reći da jesam. Naravno da bi mi bilo draže imati čvršći donji dio trbuha ili slično, ali ne želim se zbog toga odricati, recimo, čokoladica s kavom koje obožavam ili nekih drugih poslastica. Zdrava sam i dovoljno zrela da prihvatim i zavolim sebe.
EXTRA: Imate li uopće vremena za izlaske?
U zadnje vrijeme nikamo ne idem i osjećam se malo izvan svega. Eventualno se opustim u Jazz klubu, kamo odem na kavu i preko dana. Kad dođem doma, toliko sam umorna da nemam snage pogledati ni reprizu nečega što me zanimalo na televiziji, a kamoli izići van. Mislim da bih u tom slučaju zaspala na zvučniku ili tako nešto.
EXTRA: Jeste li puno izlazili u pubertetu? Koliko je sličnosti između vas i lika Lade koji glumite u predstavi "Debela"?
- Moji su roditelji bili strogi pa nisam smjela izlaziti koliko sam htjela, ali danas sam im zahvalna na tome. Osim toga, moje tinejdžerstvo bilo je u doba rata i nije bilo toliko mjesta za izlaske, nekih mjesta gdje bismo se kretali i osjećali dobro. Nije bilo kompjutora, mobitela i reality-showova, nije bilo light-proizvoda, a kamoli tzv. zero-proizvoda, nije bilo mode, koncerata i takvih stvari. Pričam kao da sam rođena prije 150 godina, ali doista nije bilo nekoga tko će nam krojiti sliku o tome kako trebamo izgledati i što trebamo kupovati. Nije bilo bitno jesi li in ili out i nismo ni znali što je in ili out. Nitko mi nije govorio što trebam ili ne trebam, cure nisu bile na dijetama, nismo se opterećivali time. Mogu reći da mi je pubertet prošao bezbrižno i dobro.
EXTRA: Vašem mlađem bratu je samo petnaest godina. S obzirom na sve nedaće današnjih tinejdžera koje ste nabrojili, je li vas strah za njega ili vašu djecu jednog dana?
- Bojim se i razmišljati o tome gdje je kraj svemu tome i što čeka moje dijete jednog dana. Vjerojatno je tako zbog napretka tehnologije.
EXTRA: Jeste li i vi ovisnica o tehnološkim novitetima? Primjećujem da imate dva mobitela.- Što se tehnike tiče, potpuno sam neopterećena. Imam dva mobitela zbog financijskih razloga, a služe mi isključivo za pozive jer ne volim pisati poruke. Služim se i kompjutorom, ali isključivo za shopping.
EXTRA: Kupujete li često preko interneta?
- U zadnje vrijeme nemam vremena za obilaženje dućana pa kupujem ili online ili na snimanjima, kad mi stilisti za intervjue donesu zanimljivu odjeću.
EXTRA: Na što trošite najviše novca?
- Moja najbolnija točka su naočale, imam ih petnaestak. Stavim jedne u torbu, a dvoje ili troje su u autu. Imam ih na svakom punktu i svejedno ih uvijek kupujem. Za naočale i cipele bitno mi je da su kvalitetne. Problem je što mi od sto modela naočala dobro stoji njih devedeset. Sjećam se i da sam za svoju prvu plaću kupila Valentinove naočale.

Više u novoj Extri...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika