14.02.2008. / 12:22

Autor: Igor Ćutuk

SLUČAJ SELOTEJP

Policajac Tapšanji tvrdi da nije iznudio iskaz Zdravka Dragića

Vjekoslav Tapšanji tvrdi da nije ucjenama iznudio iskaz Zdravka Dragića koji je prvo priznao, a potom povukao priznanje da je likvidirao osječkog Srbina Radoslava Ratkovića, s čime je izravno povezao Branimira Glavaša

Osječki policajac Vjekoslav Tapšanji tijekom današnjega svjedočenja na Županijskom sudu u Zagrebu u procesu protiv Branimira Glavaša i suoptuženih za ratne zločine u slučajevima "garaža" i "selotejp" odbacio je da je optuženog Zdravka Dragića ucjenom natjerao da progovori o egzekucijama srpskih civila na obali Drave.

Zdravko Dragić policiji i istražnom sucu priznao je, a kasnije povukao taj iskaz, da je pucao u jedinog preživjelog svjedoka likvidacija osječkih Srba Radoslava Ratkovića. Sa zločinima na Dravi povezao je Branimira Glavaša i još neke pripadnike Samostalne uskočke satnije.

Dragić je kasnije ustvrdio kako je osječki policajac Vjekoslav Tapšanji, inače njegov bratić, od njega iznudio iskaz izvlačenjem drugog teškog kaznenog djela koje je Dragić počinio ranije.

Policajac Tapšanji tijekom prijepodnevnoga svjedočenja istaknuo je kako po njegovu mišljenju u Kaznenom zakonu nema ništa teže od ratnih zločina te da ne zna koje bi to drugo kazneno djelo trebalo biti s kojim bi Dragića mogao ucijeniti.

Tapšanji je, kako kaže, od bivšeg načelnika osječke policije Vladimira Fabera tražio da ga maknu sa slučaja zbog njegove rodbinske povezanosti s Dragićem.

Tapšanji, koji je na sudu jutros izjavio kako je od bivšeg načelnika osječke policije Vladimira Fabera zatražio da ga zbog rodbinske povezanosti s Dragićem izuzmu iz slučaja, poslijepodne nastavlja odgovarati na pitanja obrane, a očekuje se da bi trebao svjedočiti još jedan osječki policajac.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika